Сакварелідзе нагадав Порошенку про пошкоджене око і побажав правосуддя

Сакварелідзе нагадав Порошенку про пошкоджене око і побажав правосуддя

26.08.2021, 14:59

Сакварелідзе попередив Порошенко про правосуддя

Після інциденту, коли п'ятого президента України Петра Порошенка облили зеленкою під час маршу з нагоди Дня Незалежності України колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе вирішив нагадати п'ятому президенту про те, як за часів його президентства з ним також розправилися подібними методами. Як передає видання "Коментарі", про це Давид Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook.

Давид Сакварелідзе зазначив, що він не хотів про це писати в свято Дня Незалежності, але, все ж, вважає правильним нагадати про той прикрий інцидент, який якраз і стався за часів президента Порошенка. За словами колишнього заступника генпрокурора, йому в Харкові пошкодили око. Сакварелідзе передбачає, що, швидше за все замовлення йшло від тодішньої Харківської обласної прокуратури, де відкривали шампанське, радіючи з нагоди його звільнення. Радів і сам Порошенко. Сакварелідзе зазначає, як тільки біля керма генпрокуратури виявився Юрій Луценко прокурорських, які з ним розправилися, ніхто вже й не турбував. Давид Сакварелідзе зазначає, інцидент, коли йому в очі бризнули зеленкою, ніхто, звичайно ж, не розслідував. "Через багато чого неприємного довелося пройти завдяки ПП. Гоніння, судилища, приниження, оркестрована від АП медіа кампанія очорнення. Вистояли...", — написав Сакварелідзе.

Він додає, що не бажає п'ятому президенту нічого поганого, єдине, що бажає — це виключно правосуддя. 

Источник: https://politics.comments.ua/ 

Нагадаємо, Петро Порошенко, колишній президент України та лідер «Європейської солідарності», унаслідок облиття зеленкою отримав опік очей другого ступеня.

Наразі невідомо, як це вплине на його зір. Про це повідомив колишній заступник глави Служби безпеки України і депутат Київської міської ради Віктор Кононенко в ефірі телеканалу «Прямий».

За словами Кононенка, перша спроба нападу на Порошенка була здійснена, коли зелену суміш намагалися кинути з мосту на Алеї Героїв Небесної Сотні. Також депутат звернув увагу на те, що Управління держохорони чомусь зняло з охорони Порошенка трьох осіб. Кононенко стверджує, що 23 серпня УДО мало інформацію про те, що спеціально найняті молодики будуть атакувати Порошенка.

Тим часом адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що з Печерського районного відділу поліції відпустили чоловіка, який облив зеленкою Порошенка. Також затриманому не повідомляли про підозру.

Нагадаємо, 24 серпня на Хрещатику в Києві облили зеленкою п’ятого президента України Петра Порошенка. Інцидент трапився після Маршу захисників, коли нардеп прямував до Кабінету міністрів. Згодом поліція затримала нападника, яким виявився 22-річний житель Чернігівської області. Дії чоловіка правоохоронці кваліфікували як хуліганство, слідчі відкрили кримінальне провадження.

В інциденті з зеленкою лідер «Європейської Солідарності» звинуватив президента Володимира Зеленського. Нардеп також вважає, що цей інцидент пов’язаний з його участю у Марші захисників. У посольстві США засудили інцидент, заявивши, що нападам на опозиціонерів немає місця в демократичній державі.

1