Після виборів 'Народний контроль' перебував у жорсткій опозиції до фракції 'Рідне місто', проте нині голосує в унісон з Василем Проданом, - Сафтенко

Після виборів "Народний контроль" перебував у жорсткій опозиції до фракції "Рідне місто", проте нині голосує в унісон з Василем Проданом, - Сафтенко

16.03.2018, 15:36

Депутат Чернівецької міськради Юлія Сафтенко заявила, що мала намір вийти із фракції "Народний контроль" ще восени 2017 року.

Про це депутат заявила сьогодні на брифінгу в міськраді, пише molbuk.ua

Вона сказала, що приводом для таких дій була підтримка її колегою-депутатом Ярославом Петришиним кандидатури на пост секретаря міськради Василя Продана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продана на секретаря підтримав увесь склад фракції "Рідне місто", четверо депутатів "Самопомочі", шестеро з "Батьківщини" і Ярослав Петришин з "Народного контролю"

"Коли Ярослав Петришин поставив підпис на підтримку Василя Продана, вони не знали, як мені це донести. Це було донесено мені в такій формі грайливо-артистичній. Я тоді зрозуміла, що мене просто розіграли. І поставили перед фактом, що це вже сталося, що це доконаний факт, підпис поставлено. Вони казали: "Юля, треба бути гнучкою, це політика. Ти повинна розуміти все, це правильний вибір. Петришин може стати секретарем, це "Народний контроль", це політика, ти мала би розуміти", - каже Сафтенко.

"Я не дуже зрозуміла. І я написала тоді першу заяву про вихід з фракції. Вона теж гуляла по соцмережах. Це не підробка. Я направду хотіла вийти, але поспілкувавшись із хлопцями, вирішила, що напевно, треба почекати, подивитися. Можливо, й правда так було правильно. Можливо, з появою секретаря у Чернівцях міська рада запрацювала би по-іншому. Я пішла на компроміс і не виходила з фракції", - додала депутат.
Сафтенко вважає, що її «розіграли», коли Петришин підтримав Продана на посаді секретаря Чернівецької міськради

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юлія Сафтенко не складатиме депутатський мандат

 Водночас Юлія Сафтенко висловила обурення через те, що її колеги з "Народного контролю" відмовлялися підтримувати програму "Комфортне місто".

"Тоді я єдина з фракції голосувала "за". Під кінець дня я просила хлопців: "Дивіться, Любов Сорохан запропонувала альтернативне рішення, давайте підтримаємо. Не можна йти проти громади". Але хлопці мене не почули, і я єдина голосувала "за", - сказала депутат.

Разом з тим, депутат пояснила, чому не підтримала звернення до Верховної Ради щодо засудження дій правоохоронних органів під час силового розгону наметового містечка 3 березня.

"По-перше, почалися спекуляції на тому, що моя думка повністю різнилася з думкою колег. І не тому, що я не підтримую мирних людей, які хочуть висловити свою волю, які виходять на мирні акції протесту і висловлюють недовіру владу. Це є нормально, яке має бути. Але не забуваймо інше - що в демократичній країні розсудити на демократичних засадах - на чиєму боці правда - може тільки одна інстанція - суд. І коли нівелюються поняття, і депутати беруть на себе повноваження слідчих, судової інстанції, і коли говорить про те, що, якщо ти не голосуєш за звернення, то ти проти людей", - додала вона.

Депутат процитувала політолога Ігоря Буркута, який висловився з приводу подій у міськраді, та заявила, що вона солідарна з ним:

"Політолог Ігор Буркут, який користується своєю незаангажованістю до жодної з політичних сил, розповів, що він думає про це звернення: "Це примітивне політиканство, що базується на неконтрольованих емоціях. А справжня політика заснована на раціональних речах, і має проводитись у рамках закону".

Водночас Сафтенко нагадала, що після виборів 2015 року фракція "Народний контроль" перебувала у жорсткій опозиції до фракції "Рідне місто", проте нині, за її словами "НК" голосує в унісон з "Рідним містом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йти в одну коаліцію з «Рідним містом», це все одно, що іти в одну коаліцію з «партією регіонів», - Юлія Сафтенко

 "Тушки" і "риги" не мають права займати посаду секретаря Чернівецької міськради, - "Народний контроль"

Депутат Чернівецької міськради Юлія Сафтенко заявила, що про висунення її першим кандидатом від політичної партії "Народний контроль" на місцевих виборах 2015 року вона дізналася "в останній момент".


Про це Сафтенко заявила сьогодні на брифінгу в міській раді, пише molbuk.ua

Зокрема, вона зазначила, що таким було рішення політтехнологів.

"Народний контроль" у Чернівцях дуже потужно стартував. Я дуже тішилися з того, які люди зібралися на платформі "НК". Тому що це були люди незаангажовані, це були люди аполітичні, це були громадські діячі, журналісти, це були учасники АТО. У нас була дуже потужна команда, і до останнього моменту я особисто, працюючи керівником руху, відповідаючи за журналістські матеріали, за їх виготовлення, в останній момент дізналася, що мене політтехнологи зроблять першим номером", - сказала вона.

"Але я не думаю, що вони прорахувалися, тому що Чернівці, враховуючи ситуацію, яка склалася з виборами 2015 року, показали найкращий результат в Україні, враховуючи підсумки інших міст. Ми займали першу позицію і ми дуже гонорово зайшли і в стіни міської ради, і в стіни облради", - додала Сафтенко.

"Звичайно, я не просилася зробити мене першим номером. Не було жодних перемовин, просто політтехнологи поставили ставку на ту ситуацію, яка тоді була зі мною, з моїми виграними судами, з моєю боротьбою. І я думаю, що вони правильно зробили, бо Народний контроль у Чернівцях переміг та показав достойний результат", - додала депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юлію Сафтенко виключили з рядів «Народного контролю»

Нагадаємо, 13 березня Юлію Сафтенко виключили з партії "Народний контроль" через те, що вона не підтримала питання щодо засудження дій правоохоронних органів під час силового розгону наметового містечка під Верховною Радою 3 березня.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (9)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

юля бреше

16 березня 2018 16:27

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

16 березня 2018 17:03

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

16 березня 2018 17:13

Все правильно зробила.

avatar

Ted

16 березня 2018 17:15

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Юрій

16 березня 2018 17:16

      У меня однозначное мнение (ОСНОВАННОЕ НА ФАКТАХ) - Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

     К выше указанному могу добавить, что также могу охарактеризовать преваалирующую часть представителей любых партий и общественных организаций, депутатов ВСЕХ УРОВНЕЙ! 

  Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    

avatar

16 березня 2018 17:51

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.Мандат не здасть. Зубами вчепилася  за посаду, якій не відповідає. Повністю підконтрольна Каспруку. Коли  Каспрука відправлять у відставку, піде з посади.

avatar

М.К

16 березня 2018 18:53

     К выше указанному могу добавить, что также могу охарактеризовать превалирующую часть представителей любых партий и общественных организаций, депутатов ВСЕХ УРОВНЕЙ!  Кстати, именно, по этой причине я никогда не создавал ГО и НИКОГДА не вступал в эти ГО и партии, хотя предложений было предостаточно. У меня слова «вступать во что-то», ассоциируется с контекстом «вступать в дерьмо» и по форме, и по факту.

  Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    

avatar

Г. Геков

16 березня 2018 20:47

І це лице нашої культури та міста ? Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.Здавай мандат ,і в декрет до дітей!!

avatar

Чернівчанин Знаючий

16 березня 2018 22:30