Рибак проти Садового: мерові Львова не дозволять перетворити Чорнобильську зону на всеукраїнський смітник і здадуть Генпрокуратурі

Рибак проти Садового: мерові Львова не дозволять перетворити Чорнобильську зону на всеукраїнський смітник і здадуть Генпрокуратурі

29.03.2017, 02:10

Пропозиція міського голови Львова Андрія Садового про створення резервного сміттєвого полігону на території Чорнобильської зони викликала негативну реакцію під час засідання Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Члени парламентського Комітету переконані, що це є неможливим, оскільки дана територія - це біосферний заповідник відповідно до Указу Президента України №174/2016 “Про створення Чорнобильського радіаційно – екологічного біосферного заповідника”.

У зв'язку з цим члени Комітету запропонували звернутися до Генеральної прокуратури України стосовно критичної ситуації з побутовим сміттям у місті Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий запропонував створити сміттєвий полігон у Чорнобильській зоні

Вже півроку ситуація зі сміттєзвалищем у Львові є критичною, але вирішення цієї проблеми керівництво міста досі не знайшло, - прокоментував ситуацію народний депутат України Іван Рибак. - Більше того, це вже вийшло за межі Львівської області. Зовсім недавно я звертався до мера Львова стосовно неприємного інциденту, що трапився у Чернівецькій області. Декілька авто на львівських номерах самовільно завезли та висипали сміття у с. Іванківці Кіцманського району. На моє запитання, хто несе відповідальність за цю скандальну ситуацію, чіткої відповіді від пана Садового так і не почув. Відповідно дану проблему ми вирішували самостійно за кошти місцевого бюджету. Тому не потрібно сьогодні політизувати цю проблему, а робити так, щоб місто Львів отримало полігон.

1