Саакашвілі збирає черговий Марш і хоче облаштувати у квартирі телестудію

Саакашвілі збирає черговий Марш і хоче облаштувати у квартирі телестудію

30.01.2018, 18:07

Лідер "Руху нових сил", колишній президент Грузії та екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі оголосив про плани проведення 4 лютого нового "Маршу за імпічмент", який востаннє відбувся 17 грудня.

Про це Саакашвілі заявив в ефірі телеканалу "News One", пише "Інтерфакс-Україна".

"4 лютого ми будемо збиратися у Києві о 12:00. Напевно, традиційно підемо від Парку Шевченка, а потім буде велике зібрання на Майдані", - зазначив він.

Також Саакашвілі повідомив, що має намір "продуктивно використовувати час перебування під домашнім арештом з 22:00 кожного дня" і розмірковує над тим, щоб організувати у квартирі, яку орендує в у Києві, "щось на зразок телестудії". 
 
Джерело: Досьє
 
ДОВІДКОВО:

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив лідеру «Руху нових сил», екс-голові Одеської обласної адміністрації та екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі в задоволенні скарги на відмову Окружного адмінсуду Києва розглядати законність екстрадиційної перевірки, проведеної прокуратурою за дорученням Міністерства юстиції України на підставі клопотання правоохоронних органів Грузії.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 29 січня, передає «Інтерфакс-Україна».

Апеляційний суд погодився з аргументами Окружного адмінсуду Києва у визначенні від 22 грудня 2017 року, який вказав, що дане питання не належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися в порядку кримінального судочинства. Зокрема, адмінсуд рекомендував вирішувати даний спір в Печерському районному суді Києва.

Саакашвілі в своєму позові до Мін'юсту України та прокуратурі Києва просив визнати незаконним прийняття до розгляду клопотання про розшук, взяття під варту і видачі його від Головної прокуратури Мін'юсту Грузії від 1 вересня 2017 року, а також визнати протиправною екстрадиційну перевірку щодо себе з цього клопотанням грузинської сторони, яка проводиться прокуратурою Києва за дорученням Мін'юсту.

Наразі політик під нічним домашнім арештом.

22 січня Київський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив клопотання адвокатів Саакашвілі про відвід колегії суддів.

Нагадаємо, у грудні минулого року позбавленого громадянства Міхеіла Саакашвілі затримали в Києві. 11 грудня Печерський суд Києва відмовив у клопотанні прокурорів узяти під домашній арешт Міхеіла Саакашвілі та відпустив його на час слідства. Прокуратура оскаржила відмову суду.

Генпрокуратура подала апеляцію на це рішення з вимогою призначити домашній арешт. Тоді низка нардепів завили, що готові взяти політика на поруки.

22 грудня проти судді, яка відпустила Саакашвілі, відкрили дисциплінарне провадження.

1