Саакашвілі виїхав зі Львова до Чернівців: поліція не вживатиме жодних заходів

Саакашвілі виїхав зі Львова до Чернівців: поліція не вживатиме жодних заходів

13.09.2017, 13:03

Лідер "Руху нових сил" Михеїл Саакашвілі уночі у середу, 13 вересня, виїхав зі Львова і про його місце перебування на даний час знає лише найближче оточення. 

Про це повідомив УНІАН, посилаючись на інформацію члена партії "Рух нових сил".

Зазначено, що уночі до готелю "Леополіс" у Львові під’їхав мікроавтобус, в якому було кілька осіб у камуфляжній формі, до нього сіли кілька членів команди Саакашвілі, які супроводжують його в Україні, а згодом Саакашвілі залишив готель на іномарці. До ранку у готель він так і не повернувся.

"Ще вчора увечері обговорювалося, як провести 13 вересня зустріч з людьми у Чернівцях, мітинг. Конкретних речей про те, коли і як виїжджати не було. Тому на даний час про місце перебування Саакашвілі знає лише його близьке оточення, щоб уникнути чергових провокацій", - пояснило джерело у "Русі нових сил".

Зазначено також, що у Львові залишилося кілька представників команди, яка супроводжувала Саакашвілі з кордону.

У готелі "Леополіс", де зупинився Саакашвілі, заявили, що не розголошують інформацію про їхніх гостей, зокрема коли і хто залишає готель. У Нацполіції області повідомили, що не мають інформації про місце перебування Саакашвілі.

Адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала, повідомив, що він коментує лише юридичні аспекти щодо Саакашвілі, а його місце перебування і плани поїздок не в його компетенції. У той же час, на сторінці Саакашвілі у Facebook повідомлено, що 13 вересня відбудеться зустріч Саакашвілі у Чернівцях о 18:00 на центральній площі міста.

"Сьогодні о 18:00 Міхеїл буде в Чернівцях на центральній площі", - сказала в коментарі "Українській правді" прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж.

Коли і на чому поїде Саакашвілі, Чиж не уточнила.

Прес-секретар "Руху нових сил" Мар'яна Поштар уточнила, що Саакашвілі перед поїздкою до Чернівців планував відвідати Форум видавців у Львові.

"(Саакашвілі – ред.) планував на книжковий форум. Потім – на Чернівці", - написала Поштар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайло Саакашвілі їде в Чернівці. Виступить на Центральній площі (+Спільна заява з ЧОО "Майдан")

Нагадаємо, 12 вересня до Михеїла Саакашвілі у готель у Львові прибули прикордонники, щоб вручити адмінпротокол про незаконний перетин кордону. Він його підписав лише після того, як адвокати внесли до нього свої заперечення про те, що не було порушення кордону, а лише дії, викликані необхідністю порятунку людей у зв’язку з повідомленням про замінування КПП "Шегині".

Як відомо, 10 вересня колишній глава Одеської обласної адміністрації Михеїл Саакашвілі прорвався через кордон у "Шегинях". Група народних депутатів і прихильників Саакашвілі підійшли до пункту пропуску, розтягнули автомобілі, які перекривали рух, і провели Саакашвілі на українську територію.

Поліція Львівської області порушила кримінальне провадження за фактом прориву кордону екс-президентом Грузії і екс-головою Одеської ОДА Михеїлом Саакашвілі, а також його прихильниками.

18 вересня у суді у місті Мостиська Львівської області має відбутися розгляд цієї справи.

ДОВІДКОВО

Директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що у зв'язку з поїздкою Саакашвілі правоохоронці не вживатимуть жодних додаткових заходів.

"Ми не будемо коментувати кожен крок цієї особи. Забагато честі. Просто будемо забезпечувати громадський порядок, як це відбувається на усіх масових заходах, де збираються люди. І належним чином, спокійно розслідуватимемо наші кримінальні провадження", - сказав Шевченко.

1