Саакашвілі попросив політичного притулку в Україні

Саакашвілі попросив політичного притулку в Україні

04.10.2017, 13:56
Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі подав прохання про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту в Україні, передає Цензор.НЕТ, про це повідомив адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала в коментарі "РБК-Україна".

"Він просить статусу особи, яка потребує додаткового захисту. Заяву в Державну міграційну службу у Львівській області подано 11 вересня. Політичний притулок - така побутова назва цього статусу", - сказав адвокат.

Нагадаємо, сьогодні Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що екстрадиційна перевірка попередньо показала наявність обставин, які перешкоджають екстрадиції екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі в Грузії. 
 
Ситуація навколо екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі не впливає на зовнішню політику України.

Про це заявив голова МЗС Павло Клімкін, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Азербайджан.

"Питання М.Саакашвілі для зовнішньої політики України не створює проблем. Іноді мої колеги в ЄС, особливо ті, хто знає Саакашвілі, запитують про його роль у внутрішній політиці. Але всі вони чітко підкреслюють, що це питання є внутрішньою справою України", - сказав Клімкін журналістам у Баку в четвер.

Він також торкнувся питання про ситуацію з громадянством М.Саакашвілі. "Зараз відповідне прохання Міхеіла Саакашвілі повинен розглядати український суд. Для мене буде некоректно коментувати це питання до його розгляду судом. Почекаємо юридичного рішення", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у неділю, 10 вересня, прихильники екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі прорвалися через український кордон біля ПП "Шегині " та завели лідера "Руху нових сил" і політиків, які супроводжували його, на територію України. 
1


КОМЕНТАРІ (1)

Я так розумію, звернення писав на ім'я "бариги"?

avatar

Кирило

05 жовтня 2017 14:28