Саакашвілі передав заяву з ізолятора СБУ

Саакашвілі передав заяву з ізолятора СБУ

09.12.2017, 09:21

Затриманий правоохоронцями лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі назвав звинувачення проти себе брехливими і закликав прихильників виходити у неділю на акцію "За імпічмент".

Фотографію написаної від руки заяви опублікував адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

 "Барижна влада мене заарештувала за брехливим звинуваченням. Таким чином вони хочуть залякати вас", - написав Саакашвілі.

"Не бійтеся нічого, сміливо виходьте на мирну недільну акцію "За імпічмент"!", - закликав він.

натисніть для збільшення 

Відео транслювалося зі сторінки Саакашвілі у facebook.

Як повідомляє Радіо Свобода, поліція не дала встановити намет активістам "Руху нових сил" навпроти одного із виїздів із ізолятора тимчасового тримання.

Після кількахвилинної суперечки із активістами, поліція взяла їх у кільце і відтіснила, забравши намет.

Суд з обрання запобіжного заходу затриманому екс-очільнику Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі може відбутись у понеділок, 11 грудня.

Про це повідомив один з адвокатів Саакашвілі Павло Богомазов у коментарі Громадському.

 "За попередньою інформацією, швидше за все він (Міхеіл Саакашвілі – ред.) на вихідних буде перебувати в ізоляторі тимчасового тримання. І я так думаю, що справа в Печерському суді буде розглядатись в понеділок. Це те, що мені сказав слідчий", — сказав адвокат.

Він наголосив, що при затриманні Саакашвілі було дуже багато порушень.

На уточнююче питання питання про те, що саме в понеділок спливе термін 72 годин, коли політику можуть обирати запобіжний захід, адвокат сказав:

"Ми можемо тоді вимагати, щоб його відпустили, бо це незаконне утримання. Але ми чудово розуміємо, що державні органи це ігнорують".

Лідер "Руху нових сил" був затриманий в квартирі колишнього глави ГУНП Луганської області Юрія Покиньбороди.

Про це УП стало відомо з власних джерел.

 Полковник Юрій Покиньборода, в квартирі якого був затриманий Саакашвілі, є співробітником правоохоронних органів з 1995 року. У 2015 році він був призначений главою ГУНП Луганської області і з травня 2016 року залишив цю посаду.

Сам Покиньборода опублікував відеозвернення на своїй сторінці в facebook, в якому підтвердив арешт Саакашвілі в його квартирі.

При цьому Покиньборода заявив, що його мали заарештувати разом з Саакашвілі, але цього не сталося. Водночас, у квартирі колишнього чиновника МВС провели обшук.

"Я мав за законом поїхати разом з Міхеілом Саакашвілі в СІЗО, але мене не затримали, склали протокол обшуку. Дали мені акт вилучення речей, які вилучили у мене в квартирі, але не затримали", - розповів Покіньборода.

У зв'язку з цим полковник заявив, що його хочуть підставити, зробити винним в арешті Саакашвілі, для того щоб відвернути увагу від тих, хто повідомив правоохоронцям про місце перебування лідера РНС. При цьому Покиньборода припустив свій подальший арешт і висловив побоювання за своє життя.

"Я буду проводити власне розслідування ... і якщо зі мною щось трапиться, значить я вийшов на правильну фінішну пряму ... Зараз я залишився на волі лише тому, що вони розраховують на те, що мене хтось прибере у помсту за арешт Міши", - заявив він.

Покиньборода запевнив, що він не має відношення до арешту Саакашвілі.

Затриманий правоохоронцями лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі оголосив безстрокове голодування.

Про це повідомив голова Центру Бендукідзе Володимир Федорін.

 "Саакашвілі оголосив безстрокове голодування", - написав він у facebook.

Прокуратура проситиме суд обрати запобіжний захід затриманому лідеру "Руху нових сил" Міхеілу Саакашвілі у вигляді домашнього арешту.

Про це прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган написала у facebook.

 "Прокурори клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу для затриманого М. Саакашвілі у вигляді домашнього арешту із носінням електронного браслету", - повідомила вона.
 

Слідчі дії завершено. Чотири адвокати залишають наразі ІТТ. 
Прокурори готують клопотання до суду

Нагадаємо, запобіжний захід затриманому має бути обраний протягом 72 годин.
 
В Генпрокуратурі повідомили, що адвокати присутні під час проведення слідчих дій із затриманим лідером "Руху нових сил" Міхеїлом Саакашвілі.

Про це прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган написала у facebook.

"Невідкладні першочергові слідчі дії із затриманим М.Саакашвілі тривають. Присутні адвокати затриманого. Всі дії відбуваються із дотриманням процесуального законодавства", - заявила вона.

 

Нацполіція затримала лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі у Солом’янському районі Києва.

 Про це йдеться на сайті Нацполіції.

 "Затримання проводилося в Солом’янському районі м. Києва. Останній переданий слідчому органу розслідування кримінального провадження", - зазначають у відомстві.

 У Нацполіції запевняють, що ніхто зі сторонніх громадян під час затримання не постраждав.

 "Співробітники поліції на територію наметового містечка на площі Конституції не заходили. Будь-яких заходів, окрім охорони громадського порядку, не проводили", - додали у Нацполіції.

 Як відомо, ввечері 8 грудня правоохоронці затримали лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

За матеріалами http://www.pravda.com.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Нехай голодує, а то на чужих харчах -- Грузія такого кадра мати не хоче -- он яке пузо наїв

avatar

Антон

09 грудня 2017 21:24