Рибаку нагадали  обіцянку піти у відставку, а Добровольському - про ремонт дороги

Рибаку нагадали обіцянку піти у відставку, а Добровольському - про ремонт дороги

20.11.2014, 22:53

Депутат Чернівецької обласної ради Іван Шевчук (фракція "Наша Україна") нагадав посадовцям про зруйновану дорогу у Вашківцях.  Депутат виступив з трибуни сьогоднішньої позачергової сесії облради. 

- Звертаюся до вас, щоб вкотре нагадати про вашковецьку дорогу, - сказав Іван Шевчук. - На жаль, сьогодні в цій сесійній залі немає заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації, який запевняв, що вже 27 жовтня подасть у відставку, якщо не виконає обіцянку про ремонт дороги до дня виборів. Вашкінвчани просили запитати, де та заява і чому він не виконує свою обіцянку. Немає тут і начальника Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області І.Гаха. Він обіцяв нам золоті гори, якщо вдасться затягнути фірму "Євробуд". Ніби ця фірма за власні кошти буде здійснювати ремонтні роботи. А що ми натомість отримали? Фірма отримала кошти, які їй заборгували за ремонт злітної смуги, виділені через протести вашківчан і забрала з дороги техніку. Немає фінансування - немає роботи. 

Депутат нагадав, що йдеться про 300 метрів дороги. Проблеми на цій ділянці шляхового полотна  суттєво ускладнюють сполучення з Вижницею і Путилою. Іван Шевчук висловив вимогу до автодорожників позначити спеціальними знаками потребу об'їжджати Вашківці, бо проїхати через цю ділянку дороги все одно неможливо. Зате поява багатотонних фур в темну пору доби на аварійній дорозі несе реальну загрожу життю вашківчан. 

Довідково:

22 жовтня міністр інфраструктури України Максим Бурбак прокоментував ситуацію навколо перекриття дороги у Вашківцях. 

Один кандидат наобіцяв три короби, знаючи, що не зможе відремонтувати дорогу, а фірма іншого виграла тендер, але не починає роботи. Закликаю кандидатів у депутати не зловживати виборчою агітацією і не збурювати людей. А за той напис, який там з'явився, комусь доведеться відповідати. Правоохоронні органи його вже зафіксували, - сказав Максим Бурбак.

Нагадаємо, Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області 16 вересня уклала угоди з ПП «Євродор» на поточний середній ремонт автодоріг державного значення на суму 36,80 млн грн. 

З них 33,70 млн грн. коштуватиме ремонт автодороги Т-26-02 Чернівці – Заставна – М-19 на ділянці км 4+150 – км 22+300. Передбачено зрізування кущів і чагарників, укріплення і досипка узбіч, влаштування тимчасового об’їзду транспорту, ремонт водопропускних труб, зміна покриття кам’яно-арочного мосту, ремонт дорожнього одягу проїзної частини, тротуарів, облаштування автобусних зупинок тощо.

Про це повідомляє видання Наші гроші з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Решта 3,10 млн грн. піде на ремонт автодороги значення Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» (окремими ділянками, які саме не уточнюється). Передбачено фрезерувальні роботи, укладання нових шарів покриття і ущільнення котками, перевлаштування бордюрів.

ПП «Євродор» зареєстроване у смт. Доманівка Микоаївської області на Артура Асланяна жителя с.Крижанівка, Одеської області. Свого часу в цьому селі були прописані Араік та Армен Амірханяни, оточення яких часто виграє дорожні тендери.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Хитрий  Ваня(Шевчук)  зліз  на  трибунку  і  строє з  себе  розумника.  У  нього  скільки  своїх-накрадених  грошей,  що  ремонт  у  Вашківцях   міг  зробити  за  власний  кошт.  А  дорожники  ніяких " золотих  гір"  не малювали,  тим  більше,  на  що  вони  не  мають  впливу.  То  були   Папієв  і  Кобевко,  які  в  підрядниках  бачили  ворогів. А  тепер  ще  з"явився  один, що  шукає  дурнів  робити  ЗАДАРМА. І  взагалі,  для  чого  тримати  дурня  в  раді,  хоча за  Рибака  він  правий!  Замісто  ПЛЕСКАТИ  ЯЗИКОМ, ПІДГОТУВАЛИ  БИ  ЛИСТА   ВІД  ОБЛРАДИ  на  земляка, Яценюка,  дали  "характеристику"  Бурбаку,  попросили  грошей  на  ремонт  дороги. Попутно  і  грошей  на  зимове  утримання,  яке,  сьогодні,  повністю  ВІДСУТНЄ.

avatar

Буковинець

20 листопада 2014 21:19

Якраз ОР і прийняла протокольне рішення яким звернулася до прмєр-міністра з проханням виділити кошти на ремонт дороги. А розуму всіх поливати брудом багато не потрібно. Відкрий своє прізвище і будемо знати, що корисного для громади зробив ти.

avatar

до буковинця

21 листопада 2014 10:46

То  правда! Не  треба  поливати  брудом  людей  і  їх  дії,  але  коли  дії  йдуть  на  користь громади.  А  що  дав ХИТРИЙ  ВАНЯ   своїм  плесканням?  Де  він  вклав  СВОЮ  ВЛАСНУ  копійку і  тепер  чекає  її  повернення? Вкрасти  -" ДО  ТОГО",  тут  він  горазд!   А  за  протокольне  рішення,  то  в  кінці  листопада,  коли  пішли  дощі  і ожеледиця,  МОЖЕТЕ  ТЕПЕР  ЗАБИТИ  ЙОГО  СОБІ  В  ДУПУ. Треба  облраді, депутатам  і  Унгуряну   ПРАЦЮВАТИ  НА  ПРОТЯЗІ  РОКУ,  а  не  пити а  саунах  горілку!

avatar

Буковинець

21 листопада 2014 12:47