Рибак заступився за буковинців перед газовим монополістом

Рибак заступився за буковинців перед газовим монополістом

22.11.2018, 15:02

Народний депутат України Іван Рибак звернувся із депутатським зверненням до ТОВ "Чернівцігаз Збут" з проханням надати  інформацію про виникнення заборгованості ТОВ "Чернівцігаз Збут" перед НАК "Нафтогаз України" на суму 95 мільйонів гривень. У зв'язку з цим виникає ризик, що цей борг будуть виплачувати звичайні громадяни.

- Не дозволю газовим олігархам дурити буковинців та заганяти людей у боргову яму, - прокоментував своє звернення народний депутат України Іван Рибак. -  Вчора у ЗМІ з'явилася інформація, що у ТОВ "Чернівцігаз Збут" виникла заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" на суму 95 мільйонів гривень. І, як наслідок, виникає ризик, що цей борг будуть виплачувати звичайні громадяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чернівцігаз Збут» може донарахувати буковинцям майже 100 мільйонів гривень боргу за вже спожитий газ

- На офіційному сайті компанії повідомляється, що "через те, що державні органи загальмували використання приведення до стандартних умов для населення, рахунки лише побутових споживачів не врахували фактичні зміни об'єму газу. Це призвело до невідповідності у нарахуваннях та боргу. При цьому зазначається, що причини його виникнення не залежать від "Чернівцігаз Збут". І у разі відсутності врегулювання цього питання органами влади, компанія буде вимушена пред'явити заборгованість до оплати простим споживачам.

- На сьогодні мені не зрозуміло, які саме "державні органи" повинні нести відповідальність за виникнення цієї заборгованості. Тому звернувся до керівництва газопостачальної компанії з проханням надати відповідну інформацію.

- Вважаю неприпустим перекладання відповідальності за розрахунки між юридичними особами на звичайних громадян, адже більшість людей своєчасно та в повному обсязі сплачують за отримані послуги на газопостачання, - каже народний депутат України Іван Рибак. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Ivan Rybak.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Ivan Rybak.

1


КОМЕНТАРІ (1)

     03.12.2018 года в 9:00 в Первомайском суде состоится первое (подготовительное) судебное заседание против газовиков в Черновицкой области (судья Нестеренко Е. В.). 26 позивачів-Чернівчан будет защищать Г. Геков. Данный беспрецедентный судебный процесс будут освещать центральные телеканалы, а также местные СМИ. Соответственно ст. 129 КУ и ст. 11 ЗУ "Про справедливий суд" все судебные заседания будут открытыми и публичными. Приглашаю всех желающих. 

 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

22 листопада 2018 20:10