Рибак з Фищуком в один голос рекомендували створити єдину спроможну Кіцманську громаду

Рибак з Фищуком в один голос рекомендували створити єдину спроможну Кіцманську громаду

31.05.2017, 17:04

Кіцманчани продовжують вирішувати, хто з ким буде об'єднуватись у територіальні громади. Сьогодні відбулася нарада з питань децентралізації та об'єднання територіальних громад. Під час наради місцеві сільські та селищні голови висловили свою думку та побажання щодо новоутворень на Кіцманщині.

- Я в свою чергу рекомендував місцевому керівництву об'єднатись та створити єдину спроможну Кіцманську громаду, - повідомив народний депутат України Іван Рибак

«Найголовнішими критеріями об'єднання територіальних громад є добровільність та спроможність. Як голова обласної державної адміністрації, вболіваю за кожен район. Щодо Кіцманщини, вважаю, що ламати налагоджену систему інфраструктури не лише дуже важко, а загалом ще й недоцільно. Ми по-різному розглядали можливі варіанти об'єднання на Кіцманщині, але  впевнений, що перш за все, потрібно зважати на подальшу спроможність громади та фінансовий ресурс, який їй виділятиметься», - наголосив Олександр Фищук.

Голова обласної державної адміністрації зазначив, що представники виконавчої та представницької влади району повинні проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу з місцевою елітою: вчителями, медиками, шанованими громадянами району, для того, щоб донести інформацію про створення ОТГ з центром у Кіцмані, яка б охоплювала весь район, до пересічних громадян.

Звертаючись до сільських голів, Олександр Фищук зазначив: «До об'єднання потрібно підходити з державницької позиції, забути про себе та свою посаду, а думати про своїх громадян. Лише тоді буде відповідний результат».

Світлина від Ivan Rybak.

Світлина від Ivan Rybak.

1