Рибак потролив чи то Фищука, чи то Когутяка з Робульцем

Рибак потролив чи то Фищука, чи то Когутяка з Робульцем

22.04.2015, 18:58

Уперше за п'ять років Буковина не брала участь у форумі "Довкілля для України - 2015"

Буковинець, екс-перший заступник голови Чернівецької ОДА, народний депутат України Іван Рибак взяв участь  у відкритті форуму "Довкілля для України - 2015". На якому щороку кожен із регіонів держави представляє свій еколого-економічний потенціал. Проте, цьогоріч, Буковина вперше за всі роки не брала участь у цьому заході. Про це Іван Рибак повідомив у соціальній мережі. 

"У роботі форуму взяли участь представники екологічної спільноти України та іноземних держав. Цей захід проводиться Україною вже п'ять років поспіль. Широко представляються регіони держави, їх еколого-економічний потенціал. Шкода, що Буковина вперше за всі роки не була представлена жодним чином. Невже керівництву ОДА не до збереження довкілля?", - ідеться у повідомленні.

Водночас сьогодні Чернівецьку область продовжують турбувати дві величезні проблеми в галузі екологічного середовища, а саме проблеми з очисткою стічних вод та поводженням з побутовими відходами. В департаменті екології й туризму ОДА шукають шляхи для зменшення шкідливого впливу відходів. Проте часто благі наміри чиновників стикаються з невмілим керівництвом на місцях. Адже половина із виділених коштів на облаштування очисних споруд чи закупівлю смітників так і не була використана.

 Про це 21 квітня на прес-конференції повідомив директор Департаменту екології та туризму ОДА Ярослав Когутяк та начальник  екоінспекції Сергій Робулець.
 
Загалом з 2,7 млн. грн. виділених коштів назад до бюджету невикористаними повернулися 1,3 млн. грн..
 
«На жаль, не використали гроші, які були передбачені для очисних споруд в Путилі і 320 тисяч гривень було повернуто в бюджет. Серед тих заходів, які також не були реалізовані, це поповнення популяції зубра європейського. Було виділено 140 тисяч гривень, але вони, на жаль, не були використані», - розповів Ярослав Когутяк.
 
Через технічні помилки не було використано 50 тисяч гривень для забезпечення міжнародної програми «Іст Еверт» на умовах співфінансування облрадою. Загальна сума програми становить близько 2 млн. грн..
 
Причиною того, що кошти не були використані на проведення екологічних заходів і повернулися до бюджету області, директор департаменту називає зволікання керівників на місцях.
 
«Рішення про виділення цих коштів було прийняте на сесії облради 26 вересня 2014 року. Особливо там, де були задіяні великі суми, не всі встигли провести тендерні процедури. Але й не всі керівники відреагували вчасно. При бажанні, я думаю, можна було зробити. Спершу зробити, а потім проплатити. А з іншого боку, не всі люди вірять, що гроші дійсно прийдуть. І коли вони прийшли, люди не були готові до проведення цих робіт», - зазначив Ярослав Когутяк.
 
Серед тих господарств, які використали виділені їм гроші, Ярослав Когутяк відзначив облаштовані очисні споруди в Глибоці та Сокирянах.
Про це і не тільки йшлося на сьогоднішній прес-конференції двох найголовніших екологів нашого краю – директора департаменту екології Ярослава Когутяка та начальника екоінспекції Сергія Робульця (відео)



 
 
За матеріалами БукІнфо,  Чернівецький промінь та chas.cv.ua
1


КОМЕНТАРІ (1)

Кулявлобним не до довкілля, головне утриматися при владі та ще і місцеві вибори на носі. То ж не на часі думати про довкілля, на жаль.

avatar

Рибаку

23 квітня 2015 09:29