Рибак попросить у Гройсмана гроші на терміновий ремонт зруйнованої дамби на Черемоші

Рибак попросить у Гройсмана гроші на терміновий ремонт зруйнованої дамби на Черемоші

08.05.2019, 18:39

У Чернівцях відбулося засідання обласної комісії з питань Техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого було обговорено питання ускладнення стану на водних та гідрологічних об‘єктах Чернівецької області через інтенсивні опади протягом останніх днів.

Народний депутат України Іван Рибак взяв участь у обговоренні проблеми часткового руйнування дамби на р.Черемош на ділянці населених пунктів Банилів, Мілієво, Іспас.

Відсутність коштів на негайне вирішення проблеми може призвести до збитків в десятки чи сотні мільйонів гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 160 рятувальників цілу ніч укріплювали дамбу в Чернівецькій області, щоб не затопило села Банилів та Слобода-Банилів

Під час засідання керівник Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів повідомив про проведені заходи, а комісія прийняла рішення щодо виділення необхідних коштів на проведення ремонтних робіт гідрологічної споруди.

- Дякую всім причетним і маю надію на найшвидше вирішення питання. Зі своєї сторони підготував з цього приводу відповідне звернення до Прем‘єр-міністра України В.Гройсмана, - повідомив Іван Рибак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виникла загроза прориву захисної дамби у межах сіл Мілієво та Банилів Вижницького району

ДОВІДКОВО: 

Сьогодні, 8 травня, заступник голови обласної державної адміністрації Мирослав Заячук провів чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у селекторному залі ПАТ «Укртелеком».

Необхідність проведення позачергового засідання комісії обумовлення підвищення рівня води в річках області, запобігання загибелі людей на водних об’єктах та запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах області.

Згідно з порядком денним було розглянуті питання щодо:

  • Невідкладних заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Чернівецької області під час купального сезону 2019 року;
  • Заходів щодо протидії масовим пожежам лісів, національних природних парків та сільськогосподарських угідь у 2019 році;
  • Безпечного поводження з пестицидами та агрохімікатами у Чернівецькій області;
  • Ускладнення ситуації на території області у зв’язку з погіршенням погодних умов та виділення пально-мастильних матеріалів Управлінню ДСНС України у Чернівецькій області та Басейновому управлінню водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Також комісія розглянула звернення Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірету щодо розмитих та пошкоджених гідротехнічних споруд, підмитих берегів внаслідок зливових дощів впродовж 2008-2018 років.

По кожному з питань комісія прийняла низку рішень, що спрямовані на захист життя та здоров'я громадян.

1