Рибак попередив, що школи його округу  не мають належної державної підтримки навчального процесу, який буде стартувати в Україні з 1-го вересня

Рибак попередив, що школи його округу не мають належної державної підтримки навчального процесу, який буде стартувати в Україні з 1-го вересня

11.07.2018, 22:54

Парламент підтримав Постанову про призначення у 2018 році іменних стипендій ВР для найталановитіших молодих учених України. Це сприятиме здійсненню їх адресної підтримки та створенню додаткових можливостей і стимулів для проведення ними фундаментальних і прикладних наукових досліджень з пріоритетних напрямів науки, а також підвищенню престижу наукових працівників та їх ролі у суспільстві, закріпленню молодих учених у вітчизняних наукових установах, розвитку науки та науково-технічної діяльності, стимулюванню інноваційного розвитку нашої держави.

Під час розгляду питання підтримки талановитої молоді, народний депутат України Іван Рибак у своєму виступі привернув увагу колег до актуальних проблем у освітній галузі.

- На моєму виборчому окрузі більше 180 шкіл, яким сьогодні вкрай потрібна підтримка з боку держави. В рамках розвитку “Нової української школи”, вони не мають необхідного забезпечення матеріально-технічної бази. Більше того, сьогодні немає належної підтримки навчального процесу, який буде стартувати в Україні з 1-го вересня, - сказав народний депутат України Іван Рибак. 

Крім цього, внаслідок нещодавньої негоди на Буковині, яка нанесла значних збитків краю, в багатьох населених пунктах діти взагалі не можуть дібратися до своїх шкіл. З цього приводу парламентар звернувся під час свого виступу до Уряду з проханням підтримати Чернівецьку область і посприяти у відновленні доріг після стихійного лиха.

 
1