Рибак нагадав, що самопочуття людей напряму залежить від стану довкілля, в якому вони проживають

Рибак нагадав, що самопочуття людей напряму залежить від стану довкілля, в якому вони проживають

08.11.2018, 18:44

Більшість проблем зі здоров’ям можна вирішити на стадії обстеження та первинного лікування, зокрема, на місцях в сільських амбулаторіях та фельдшерсько-акушерських пунктах. Але ще краще – запобігати виникненню проблем зі здоров’ям у населення, приділяючи достатньо уваги питанням екології.

Про це народний депутат України Іван Рибак наголосив на ранковому засіданні Верховної Ради під час розгляду Законопроекту про первинну медичну допомогу на засадах сімейної медецини. На жаль, у залі не вистачило голосів для його підтримки. А це питання збереження та зміцнення здоров’я українців.

- Сьогодні ми говоримо про недофінансування в системі охорони здоров’я, в той же час недостатньо приділяємо уваги в залі засідань ВР питанням охорони навколишнього природного середовища. А самопочуття людей напряму залежить від стану довкілля, в якому вони проживають. Ці дві проблеми абсолютно пов’язані між собою. І вони будуть відкликатись нам все більшими видатками з державного бюджету в найближчі роки. Бо чим менше ми виділяємо грошей на охорону навколишнього природного середовища, зокрема, на якісну питну воду для населення, тим більше коштів нам доведеться витрачати на оздоровлення, профілактику та лікування українців, - заявив у парламенті Іван Рибак

1