Румунські дороги, які ведуть на Буковину Сучава хоче включити до транс'європейської транспортної мережі

Румунські дороги, які ведуть на Буковину Сучава хоче включити до транс'європейської транспортної мережі

11.02.2013, 16:04

Сучавська повітова рада звернулась до Уряду Румунії щодо підтримки включення до Транс'європейської транспортної мережі окремих автодорожніх шляхів з Румунії до України. Про це йдеться у листі, який надійшов на ім’я голови обласної ради Михайла Гайничеру від голови Сучавської повітової ради Кетеліна-Іоана Некіфора, - повідомили www.buknews.com.ua у прес-службі Чернівецької обласної ради.

Прийняття такого рішення дозволить збільшити транзитний потенціал обох регіонів, прискорити підписання міжурядової угоди про малий прикордонний рух між Румунією та Україною, визначить можливості щодо відновлення пункту пропуску через державний кордон «Клімеуць – Біла Криниця» та «Ізвоарелє Сучевей – Шепіт».

Голова Сучавської повітової ради також поінформував про підтримку румунськими фахівцями пропозиції виготовлення перепусток для полегшення перетину кордону уповноваженими представниками відповідних суб’єктів та учасників транскордонного співробітництва. У зв’язку з цим пропонується провести спільну зустріч на міжнародному пункті пропуску «Сірет – Порубне» для практичного вирішення питання видачі перепусток для перетину кордону.

1