Румунія планує надавати підтримку  румунській національній меншині в Україні: буковинські очільники поговорили з державним секретарем Міністерства у справах румунів звідусіль

Румунія планує надавати підтримку румунській національній меншині в Україні: буковинські очільники поговорили з державним секретарем Міністерства у справах румунів звідусіль

13.07.2018, 16:13

Сьогодні, 13 липня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука, голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, міського голови Олексія Каспрука із державним секретарем Міністерства у справах румунів звідусіль В'ячеславом Шараметом та генеральним консуломРумунії в Чернівцях Елеонорою Молдован.

Обговорено низку важливих для обох сторін питань. Зокрема  розбудова інфраструктури українсько-румунського державного кордону та ефективне функціонування спрощеної системи перетину кордону.

«Для нас відносини між Чернівецькою областю і сусідніми регіонами румунської сторони надзвичайно важливі, - підкреслив голова обласної державної адміністрації, - запевняю, що співпраця в різних галузях іде на спільний розвиток наших держав».

Значна увага приділена питанню будівництва пунктів пропуску, а також підтримці, що планує надавати румунська сторона румунській національній меншині в Україні.

Нагадав державний секретарМіністерства у справах румунів звідусіль і про те, що з 01 січня 2019 року Румунія головуватиме в Європейській Раді. «Хочу запевнити, що Україна, як держава – сусід безпосередньо матиме підтримку з боку Румунії», - зауважив  В'ячеслав Шарамет.

Сторони високо оцінили наявний рівень співпраці та висловили готовність до подальшої роботи задля розвитку регіону.

1