Румунія не має до України територіальних претензій, - заява міністра. Тим часом у Чернівцях СБУ знову прогавило листівки «Тут Румунія»

Румунія не має до України територіальних претензій, - заява міністра. Тим часом у Чернівцях СБУ знову прогавило листівки «Тут Румунія»

10.11.2011, 18:17

Румунія не має до України територіальних претензій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр закордонних справ Румунії Теодор БАКОНСКІ на спільній прес-конференції з главою зовнішньополітичного відомства України Костянтином ГРИЩЕНКОМ сьогодні у Києві.

«Румунія є прихильником недоторканності кордонів країн. Ми не брали на себе жодних претензій стосовно територіальної цілісності інших країн», - сказав Т.БАКОНСКІ.

За його словами, Румунія захищає свою територіальну цілісність як член ЄС і НАТО.

Міністр також висловив переконання, що доля румунської спільноти в Україні покращиться разом з покращенням змісту двостороннього діалогу між Україною та Румунією.

Як відомо, в Румунії діє партія Велика Румунія, яка ратує за створення Великої Румунії в межах до 1940 року, включаючи частину Чернівецької та Одеської областей. Партія представлена трьома депутатами в Європарламенті.

Тим часом у Чернівцях знову з’являються листівки «Тут Румунія» 

У Чернівцях продовжують з’являтися листівки-наліпки з написом «Aici e Romania» («Тут Румунія»). Зокрема, такий напис можна було сьогодні побачити на таксофоні на вулиці Емінеску.



За інформацією прес-служби управління СБУ області, досі управлінню був відомий лише один випадок появи такої листівки – два тижні тому біля залізничного вокзалу.

- Служба реагуватиме в межах своїх повноважень, - сказали у прес-службі.

Записали місце появи листівки і пообіцяли розібратися.



На листівці також вказано адресу в Інтернеті www.actiunea2012.ro. Це сайт організації, яка проводить в Молдові кампанію «Тут Румунія» та «Бесарабія є Румунією».

Джерело: molbuk.ua



КОМЕНТАРІ (3)

чи знає він про листівки антиукраїнської символіки?

avatar

10 листопада 2011 16:15

Листівки, які під носом у курей (не - орлів) Хорошковського  понаклеювали у Чернівцях, справа рук громадської організації. А міністр каже про офіційну позицію Румунії.

avatar

Мірча

10 листопада 2011 16:33

СБУшники не знають, що їм робити. Якщо раніше кухарка могла керувати країною, то зараз силовиками керують ті, що "вилізли з під снігу". А потрібні там фахівці. Це не на кнопки давити.

avatar

Ivan

11 листопада 2011 07:11