Розвал справи Ринжука засвідчить тільки рішення суду, а шкоду державі через діяльність Карвацького  - експертиза

Розвал справи Ринжука засвідчить тільки рішення суду, а шкоду державі через діяльність Карвацького - експертиза

24.07.2013, 20:33

Під час сьогоднішньої прес-конференції начальника УМВС України в Чернівецькій області Олександра Демидова журналісти попросили його прокоментувати на якому етапі знаходяться резонансні справи колишнього керівника Калинівського ринку Івана і розслідування діяльності управління капітального будівництва Чернівецької ОДА:

-          Справа Ринжука була в провадженні в прокуратури області, зараз вона знаходиться в суді. Те, що адвокати заявляють - ви  повинні розуміти: кожний адвокат відробляє свій хліб.  І кращий захист – це напад. А розвалюється чи не розвалюється справа - ми зможемо говорити після винесення вироку. Якщо суд закриє цю справу, ми зможемо говорити, що там зібрано недостатню доказову базу. Якщо ж суд оголосить вирок, тоді всі заяви адвокатів нівелюються, - відповів Олександр Демидов.

Стосовно  розслідування діяльності управління капітального будівництва Чернівецької ОДА, на жаль, ми ще не отримали матеріали ревізій. Як тільки ми їх отримаємо, і в матеріалах будуть виведені  збитки завдані державі від протиправної  діяльності посадових осіб, після цього слідство дасть юридичну оцінку цим висновкам і буде прийматися рішення про оголошення підозрюваним тієї чи іншої посадової особи, - пояснив начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов.

А докладніше про хід розслідування розповів перший заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області Валентин Сухар:

-          Дійсно зараз досліджується 180 об’єктів. Але на сьогоднішній день ми маємо лише 35 досліджень. У нас є проміжні матеріали лише на 35 об’єктів, які до нас надійшли 19 липня. Повний акт  фінансової інспекції  – цю ревізію вона  має закінчити в середині серпня. Тому як тільки ми отримаємо ці матеріали, ми проведемо відповідні слідчі дії, дослідимо документи на підставі яких вони прийшли до висновку  по збитках, і я думаю буле логічне завершення.  Події, які досліджуються мали місце два роки тому. Тому зрозуміло на це потрібен час, дослідження не може бути завершено за місяць-два.

1