Розрахувалися з власниками земельних паїв і вже сіють озимі культури

Розрахувалися з власниками земельних паїв і вже сіють озимі культури

26.08.2019, 22:54

Так з почуттям вічної відповідальності перед Матірю-землею сьогодні господарює колектив фермерського господарства «Рідне село» Новоселицького району. Погода не із сприятливих, дотинає засуха, однак механізатори сільгосппідприємства, яким керує Микола Лупул, використовуючи оптимальні строки, на перших десятках гектарів засіяв озимий ріпак – культуру, яка є однією із важливих складових економіки господарства.

  • Добре знаючи нюанси агротехніки вирощування озимих культур, ми будь-що й стараємося вкладатися в ці оптимальні строки, - коментує хід робіт Микола Миколайович. – Засуха додає клопоту, є ризик. Одначе таки ризикуємо, добре знаючи, що якраз вчасна сівба – основна гарантія гарного врожаю.

  • З чим, якими показниками, Микола Миколайовичу, завершили нинішній хлібний сезон?

  • Не нарікаємо. З Божою поміччю та відмінній праці зібрали на круг по 45 центнерів збіжжя озимих та ярих колосових культур. І не гаючись, в лічені дні видали людям на земельні паї, з якими чесно співпрацюємо, на вибір по одній тонні збіжжя.

Приємна новина. Вона, ця новина, встократ важливіша від безкінечних політичних теревень, від яких в українських селах нічого на краще не міняється. А хліборобу тим часом своє робить: він денно і нічно збирає, оре та засіває. Щоби вовіки віків хліб святий на нашому столі не переводився. Хліб, з якого саме життя починається. 

Іван Агатій

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До поля - по рідному: колектив фермерського господарства «Рідне село» вже засіяв ярим ячменем перші десятки гектарів (ОНОВЛЕНО)

 

1