Розпочато асфальтування мосту через річку Черемош у селі Розтоки Путильського району, щоб відкрити туристичний потенціал регіону

Розпочато асфальтування мосту через річку Черемош у селі Розтоки Путильського району, щоб відкрити туристичний потенціал регіону

26.05.2020, 18:51

Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. 

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук взяв участь у селекторній нараді Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із головами ОДА. На нараді йшлося про ремонт доріг, зокрема, про те, що темпи робіт необхідно прискорити. Для цього держава подвоїть виділені раніше на ремонт місцевих шляхів кошти. Крім того, ОДА вже за кілька тижнів зможуть брати кредити для будівництва доріг під державні гарантії.

- Минулого тижня відбулася селекторна нарада президента України, прем'єр-міністра України з усіма головами ОДА. Також були присутні і керівник Укравтодору, голова Нацбанку і керівники інших фінустанов. Тема наради стосувалася виключно будівництва і ремонту доріг. - Про це повідомив у ході ефіру у Facebook голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

- До ресурсу, який виділила держава всім регіонам України, всім областям, для підтримання ремонту і будівництва місцевих доріг, він практично подвоюється за рахунок державних коштів. А ОДА за кілька тижнів зможуть брати кредити для будівництва доріг під державні гарантії. Це вагомий додатковий інструмент для того, щоб ми могли значно швидше і інтенсивніше взятися за місцеві дороги, - додав Сергій Осачук. - Всі, хто хочуть мати у себе кращі дороги, ми тепер разом повинні знайти фінансовий ресурс, визначити пріоритетність і замовити, зробити проектно-кошторисну документацію на ті дороги, які плануємо відремонтувати за державні або кредитні кошти.

- Сьогодні (25 травня - ред.) перший шар нового асфальту ліг на нові мости через річку Черемош у Розтоках. Такий самий прогрес хочемо бачити на всіх інших відрізках, і будемо кожну українську гривню перетворювати в якісне асфальтне покриття для всіх доріг, які повинні нам дати новий потенціал для розвитку області. Поза нашою увагою не залишиться жоден район області. Ми чітко усвідомлюємо, наскільки важливо є зробити добрі асфальтовані дороги для Путильського, Вижницького району для того, щоб підняти і відкрити цей туристичний потенціал регіону, і щоб там з'являлися нові готелі і відпочинкові комплекси, - цитує https://pogliad.ua/ слова  голови облдержадміністрації.

1