Відбулася чат-конференція журналіста, радника в.о. Чернівецького міського голови  Захара Подкидишева (оновлено)

Відбулася чат-конференція журналіста, радника в.о. Чернівецького міського голови Захара Подкидишева (оновлено)

01.12.2011, 22:06

Вчора, 1 грудня 2011 року, з 18.00 до 20.00  на сайті ww.buknews.com.ua Захар Подкидишев відповідав на запитання читачів порталу. Загалом йому поставили майже 40 запитань як особистого, так і суспільно значимого характеру. Чат-конференція відбулася на робочому місці журналіста в приміщенні Чернівецької міської ради у неробочий час.

Радник в.о. мера з питань зв'язків з громадськістю, зокрема, повідомив, що  своєї провини  за те,  що у місті порушені правила політичної гри та основи демократії не відчуває, "тому, що людина не може відчувати провини за те чого не має". Так само, як і дискомфорту на новій посаді радника, позаяк "за 11 років професійної діяльності у журналістиці, мабуть, таки чогось досяг". Щодо свободи слова, то "як радник міського голови з питань зв'язків з громадськістю роблю все можливе, аби міська рада була максимально відкрита для громадськості та ЗМІ. Всі мої поради стосуються виключно взаємодії міської влади із ЗМІ. Наскільки вони є дієвими краще запитати у колег-журналістів".

 Не обійшлося і без обговорення політичних питань. До таких можна відвести зізнання Захара Подкидишева у тому, що на наступних місцевих виборах він буде "балотуватися до міської ради по округу, в якому живу". Вибори мера у Чернівцях відбудуться тоді, коли Верховна Рада їх призначить, бо позачергові вибори на місцях - це її компетенція.  До позитивів нової влади Захар Подкидишев, зокрема, відніс: встановлення дитячих майданчиків, реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту, добудову другої гілки газогону, нову станцію "швидкої допомоги" на Руській, нове обладнання для лікарень, відкриття нових дитячих садочків тощо. А з приводу невдач, то найбільша невдача, на його думку, це "наявність самих запитань про невдачі, бо це означає, що у місті є проблеми, які треба вирішувати".

 Охарактеризував він і виконувача обов'язків міського голови Віталія Михайлішина: " У Михайлішина, як і в будь-якої людини, є свої недоліки. На мою думку, найбільший з них у тому, що він не настільки обізнаний у кулуарних та підкилимних іграх, як його попередник Микола Федорук. Ось той дійсно був майстром політичних інтриг. Хоча, з іншого боку, це і не негатив Михайлішина, а навпаки його позитив".  А чи заслуговує Михайлішин бути мером вирішать виборці на дострокових виборах міського голови.

 "Взагалі то я нікому нічого не повинен пояснювати" – такою була відповідь Захара Подкидишева на питання  " як ви для себе  пояснюєте, що з просто вільних журналістів, ви фактично взяли один бік і працюєте на владу, у легітимності якої всі, якщо чесно, сумніваються. На чому ви стоїте, ви ж мусите це якось собі пояснювати? Але згодом він додав: "А для себе я все, що роблю пояснюю просто: це не суперечить моїм поглядам, моїй совісті, моїм життєвим принципам". Бо "батьки  навчили мене  чесності, відповідальності, поваги до інших людей".

 Захар Подкидишев відповів, що залишається "практикуючим журналістом", який "робить свою роботу, і саме ту роботу, яка подобається. Коли я зрозумію, що вичерпав себе на посаді радника, то напишу заяву, аби мене звільнили від виконання обов'язків, і повністю порину у журналістику". А усім, хто має час писати провокаційні питання порадив знайти його також й на те, щоб "забити прізвище Подкидишев у будь-якому пошуковику", і він видасть всі його журналістські матеріали. "Можете скільки завгодно плювати мені у спину, це означатиме лише одне: я далеко попереду вас", - констатував пан Подкидишев. – А хвилю ненависті до своєї особи пояснюю дев'ятим валом заздрості до мене". Згадав він і про те, що не все у цьому світі люди роблять лише за гроші...

З усіма питаннями і відповідями можна  ознайомитися у розділі чат-конференція у правому верхньому кутку сайта.



КОМЕНТАРІ (2)

нікак

avatar

Іванка

02 грудня 2011 11:51

А про свою провокаторську діяльність він не знайшов, що сказати. Це серйозно. За це можуть і голову відкрутити, як він зривав збори ініціативної групи, брехав під присягою на суді.

avatar

Точняк

02 грудня 2011 13:59