Розгляд позову 'фронтовиків' до Чернівецької обласної ради, який призначили на середу, вчергове перенесли

Розгляд позову "фронтовиків" до Чернівецької обласної ради, який призначили на середу, вчергове перенесли

01.03.2012, 00:51

І нинішній головуючий нелегітимний, і рішення про затвердження обласного бюджету на 2012-тий - протизаконне, - стверджують "фронтовики". Оскільки у сесійній залі до фракції "біло-зелених" не прислухаються, вони зі своїми претензіями звернулись до суду.

13 січня суд відкрив провадження в адміністративній справі. Проте, посудитися не судилося і донині. Засідання кожного разу переноситься. Спочатку представник позивача, народний депутат Геннадій Москаль, попросив, щоб справу розглядав не один суддя, а ціла колегія. Трьох суддів на його вимогу зібрали. Та у день розгляду один із них захворів.

Наступне судове засідання мало розпочатися сьогодні. Обидві сторони з’явились, захворіла суддя - ні. Тож засідання вкотре перенесли. На завтра.

Проте, мляві судові баталії доповнилися більш активними інтернетівськими. Вчора на сайті обласної ради з'явилося звернення одинадцяти депутатів, представників провладної більшості, до голови суду Огородника з проханням пришвидшити розгляд справи. На "фронті" відреагували миттєво. Москаль одразу звернувся до Міністра внутрішніх справ України, Віталія Захарченка, з проханням притягнути до відповідальності підписантів за тиск на суд.

- Як можуть депутати звертатися до голови Чернівецького адміністративного суду, щоби він пришвидшив розгляд справи?? Якщо вони б хотіли розглянути справу або взяти участь у судовому процесі, будь ласка, вони можуть залучатися на стороні відповідача чи третьою стороною, правильно? Це було б цілком логічно і бути присутнім на судовому засіданні. Ви їх сьогодні бачили? Нікого не було, - зазначив Максим Бурбак, голова фракції "Фронт Змін" в обласній раді.

Сам Геннадій Москаль на суд приїхатим не зміг через хворобу, повідомляють в партії. Якби ж справу сьогодні таки розглянули, захищати свою позицію позивачу довелося б самому. Представники сторони відповідача, які теж дарма приїхали сьогодні до адмінсуду, зазначають, вони не представляють інтереси окремих депутатів, лише всієї обласної ради загалом, а відтак, відповідати за справи останніх не в змозі. Однак, на особисту думку юристів, обласні "регіонали" написати таке звернення право мали.

- В нашій Україні є свобода думки, власних поглядів і власних переконань і депутати вирішили так само, як будь-який громадянин нашої країни звернутися до суду, і хочу звернути увагу преси на те, що вони просили виключно прискорити, вони не тиснули на суд, не вказували, що вирішіть так чи інакше, це я називаю тиском на суд. Вони просили розвантажити оту обстановку, яка є в нашій області, - підкреслила Марія Єлєніч, начальник юридичного відділу виконавчого апарату Чернівецької обласної ради.

Джерело: citi.cv.ua