Росіянина на «Волзі», який збив у Чернівцях двох людей і втік, знайшли через три доби

Росіянина на «Волзі», який збив у Чернівцях двох людей і втік, знайшли через три доби

14.09.2011, 22:07

Масштабна операція з пошуку автомобіля «Волга» 31-10 з російськими номерами розпочалась пізньої ночі, коли в чергову частину УДАІ УМВС України в Чернівецькій області надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Головній, 131. Про неї розповів водій однієї з міських служб таксі, на очах якого автомобіль збив двох молодих людей. За словами таксиста, призупинившись, відкривши двері, не виходячи з автомобіля, водій «Волги» глянув на хлопця і дівчину, які лежали на бруківці, і зник в темряві ночі.

Впродовж двох діб у пошуках втікача був задіяний увесь особовий склад Буковинської автоінспекції — екіпажі дорожньо-патрульної служби, фахівці з розшуку, пости ДАІ на в’їздах і виїздах з області, інші служби. Правоохоронці негайно обстежили місце аварії, всі кооперативні гаражі, автомобільні стоянки в Чернівцях, заручились підтримкою в отриманні необхідної інформації від перевізників, і вже на ранок наступного дня знайшли два автомобілі марки «Волга» з російською реєстрацією, однак, без «вісімки» в номерах, що було однією з прикмет причетності транспортного засобу до злочину.

Цифру в номері «сірої «Волги», яка рухалась в бік міста Хотина, на третій день з початку операції пошуку помітив один з працівників міської автоінспекції, який у вільний від служби день їхав у автомобілі свого товариша провідати батьків у Сокирянському районі. Сержанта Ігоря Колібабу (на фото) зацікавили сліди свіжого ремонту на капоті автомобіля з усіма іншими ознаками, які розшукувались. Автоінспектор повідомив мобільним зв’язком про свої спостереження командира взводу, і продовжив нагляд за рухом підозрілого автомобіля. Пильність молодого сержанта допомогла працівникам ДАІ організувати професійне затримання порушника. При наближенні підозрілої «Волги» шлагбаум на посту ДАІ в Атаках було перекрито, а екіпаж ДПС, який виїхав назустріч, зупинив автомашину, дотримуючись всіх необхідних засобів безпеки.

Як з’ясувалось, водій з паспортом громадянина Росії, не звертаючись до автомайстерень, власноручно замаскувавши сліди удару на капоті шпаклівкою і фарбою, разом з сім’єю вже покидав територію області, маючи намір уникнути відповідальності за дорожньо-транспорту пригоду, у якій найбільше постраждала 19-річна дівчина, отримавши перелом тазу.

«Волгу» було доставлено на майданчик тимчасового тримання обласної автоінспекції і розвантажено. Винуватець ДТП відповідатиме за скоєне не лише по статтях діючого законодавства, але й перед власною совістю, яка дозволила йому залишити жертви без надання допомоги ближньому. Про це повідомляє прес-служба УДАІ області.



КОМЕНТАРІ (1)

Буковинським ДАІшникам браво - спіймали москальську наволоч!!!

avatar

буковинець

15 вересня 2011 10:32