Родичі героя  Василя Аксенина попросили не залучати до похорону міліціонерів, бо саме міліціонери стріляли у нього

Родичі героя Василя Аксенина попросили не залучати до похорону міліціонерів, бо саме міліціонери стріляли у нього

13.03.2014, 21:30

Героя Майдану Василя Аксенина поховають у Чернівцях на Центральному кладовищі на Алеї слави. Поховання відбудеться у суботу, 15 березня.

- Організаційними питаннями займається міська рада, а фінасові затрати взяв на себе "Удар", - розповів член виконавчого комітету міської ради Олексій Коломієць. - Василь Аксенин їхав на Майдан від "Удару", жив у нашому наметі, тому ми зобов’язані допомогти.

До обіду у п’ятницю маємо забрати тіло Василя Аксенина з польського кордону. Вже готова машина швидкої допомоги. Але поки що не знаємо, до якої застави їхати. Супроводжувати "швидку"будуть машини Автомайдану.

Родичі захотіли, щоби спочатку Василя Аксенина відвезли додому і він ніч був там, щоби з ним могли попрощатися родичі і друзі. У суботу о 09.00 розпочнеться громадскька панахида в приміщенні обласної філармонії. Вона триватиме до 10.30. потім труну з тілом віднесуть до пам’ятника Шевченка, де греко-католицькі священики відспівають Василя Аксенина.

Героя Майдану Василя Аксенина, як і Олександра Щербанюка, будуть нести на руках до центрального цвинтаря через усе місто.

Салют буде військвий. Родичі попросили не залучати до цього міліціонерів, бо саме міліціонери стріляли у Василя Аксенина. На похоранах не буде виступів жодного політика, лише тих людей, які були з Василем поруч на Майдані.

molbuk.ua

1