Рівень кримінальних правопорушень на душу населення на Буковині нижчий, ніж у середньому по державі

Рівень кримінальних правопорушень на душу населення на Буковині нижчий, ніж у середньому по державі

03.08.2021, 17:37

Спільними зусиллями усіх органів правопорядку регіону вдалось досягнути певних позитивних результатів щодо зміцнення законності.

Завдяки спільним зусиллям рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення залишається значно нижчим, ніж у державі (40,4; у державі 45,7).

Від 7 до 37% зменшилась кількість злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств (усі з яких розкриті).

 На чверть зменшилась кількість осіб, які вчинили злочини у стані алкогольного сп’яніння. Неповнолітніх, які вступили у конфлікт із законом.

Про це йшлося на координаційній нараді керівників правоохоронних відомств з питань підсумків роботи за перше півріччя 2021 року.

 Як зазначив виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури, якісним показником спільної роботи правоохоронців стало завершення досудового розслідування в низці актуальних кримінальних проваджень.

Зокрема, щодо посадових осіб НПП «Вижницький» та пов’язаних з ними приватних підприємств, внаслідок злочинної діяльності яких завдані збитки в сфері лісо - та надрокористування на понад 100 млн грн.. 

- Стосовно суб’єкта господарської діяльності, який в ході слідства відшкодував понад 4 млн грн. збитків завданих ухиленням від сплати податків. 

-Щодо директора приватного товариства причетного до незаконного переміщення партії лісодеревини через державний кордон України.

-Відносно голови тендерного комітету комунального підприємства, яка сприяла закупівлі за кошти обласного бюджету медобладнання по завищеній ціні на 2,3 млн грн. 

-Щодо кримінального авторитета, який у «Сокирянській виправній колонії (№67)» поширив свій злочинний вплив серед засуджених осіб та у складі ОЗГ організував постачання і збут у колонії наркотичних речовин тощо.

З незаконного обігу вилучено майже 400 тисяч пачок цигарок вартістю більше 17 млн грн та 12,5 тон спирту вартістю понад 3 млн грн.

Припинено діяльність 10 організованих злочинних груп. 

До суду скеровано 8 кримінальних проваджень вказаної категорії. З них судами розглянуто 3 провадження стосовно 8 осіб, з яких 4 засуджено до реальної міри покарання (позбавлення волі). У всіх розглянутих судами провадженнях підтверджено ознаки організованої злочинності.

Потребують посиленої уваги правоохоронців злочини у сфері землекористування, в бюджетній сфері та при здійсненні тендерних процедур, протидії корупції, як в органах влади та місцевого самоврядування, так і правоохоронних та контролюючих органів області.

 

1