Рішення зробити міністрів Лаврова й Кожару почесними докторами ЧНУ - політичне і воно лише пошкодить іміджу вузу, - чернівецький професор, який голосував проти

Рішення зробити міністрів Лаврова й Кожару почесними докторами ЧНУ - політичне і воно лише пошкодить іміджу вузу, - чернівецький професор, який голосував проти

15.01.2013, 17:57

Керівники МЗС України та Росії не мають прямих заслуг перед ЧНУ імені Юрія Федьковича, а те, що міністрів нагородили званнями почесних докторів, тільки пошкодить іміджу вузу. Такою думкою поділився з журналістом molbuk.ua професор ЧНУ, мовознавець Мар’ян СКАБ.

Напередодні нагородження міністрів на Вченій раді ЧНУ професор проголосував проти того, щоб керівників МЗС двох країн удостоїли званнями почесних докторів.

- Я голосував проти, бо мене не переконала аргументація, яку виголосили на нараді – про заслуги міністрів перед ЧНУ, - каже Мар’ян Стефанович. – Я не бачу прямих заслуг міністрів перед вузом. Вважаю, що це було абсолютно політичне рішення і гадаю, що воно лише пошкодить іміджу ЧНУ.




Професор переконаний, що нагородження міністрів – це політичне рішення.

- Звання почесного доктора не є обов’язковим для присудження усім, хто буває у нашому університеті. Очевидно, нагородження міністрів – це політичне рішення, - сказав Мар’ян Скаб.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Підприємець

15 січня 2013 14:14

Проти проголосували лише двоє - Микола Васильович Ткач (професор, колишній ректор ЧНУ) і Мар'ян Степанович Скаб (професор ЧНУ). Було кілька, що утрималися. А всі інші - за. Є кілька фото "героїв"-професорів у Червоній залі під час нагородження, яким сміливо можна дописувати ще одну "ф" у слові "професор", бо вони долучилися до того, що один із українофобів тепер почесний доктор ЧНУ. Ганьба!

avatar

Інна Черкез

15 січня 2013 16:52