Рішення щодо книгарень оскаржують до суду

Рішення щодо книгарень оскаржують до суду

12.06.2012, 01:59

Історія із скандальною сесією Чернівецької облради від 31 травня, на якій вирішили реорганізувати мережу чернівецьких комунальних книгарень, наразі не завершена. Від імені громади до окружного адміністративного суду буде подаватися позов щодо визнання нелігимності скликання сесії.

- Це буде зверення від громадськості області. Я буду залучений як третя сторона на боці позивача, - розповів голова обласної організації партії “Фронт змін” Максим БУРБАК. - По-перше, це позов про не легітимність скликання сесії. Адже, під №63 на сесії розглядалося питання про обрання Михайла Гайнічеру членом колегії облради. У мене на руках є протокол колегії, яка відбулася напередодні, і де було затверджено порядок денний. І там у протоколі написано, що головував Михайло Гайничеру, який підписав рішення колегії. Водночас, лише питанням № 63 сесії йшлося про визнання його членом колегії. Протокол підписаний, але Михайло Гайничеру не був членом колегії на той момент! Це помилка юридичного відділу облради! Колегія, яка затверджує порядок денний сесії облради, була проведена із порушенням.

По-друге, сесія відбулася 31-го, а сьогодні уже 11червня і наразі я не отримав ні оригінали рішень сесії, завірених мокрою печаткою, ні стенограм!, - наголошує Максим Бурбак. - Я буду позиватися до адміністративного суду. Наразі я замовив оригінали рішень, стенограми, протокол і аудіозапис...

Директор книгарні “Букініст” Марина ЛІБАНОВА каже, що має на руках рішення сесії облради, завірене мокрою печаткою. Але є претензії.

- Рішення паперове, яке є в нас, не співпадає із тим, фактично, що зачитували і за яке голосували на сесії, - наголошує М. Лібанова. - Я на сесії не була, але там був наш представник і є депутати, зокрема, Максим Бурбак, які можуть це підтвердити. Тепер ми чекаємо на записи із сесії... Ми не відступаємо! (Валерія Чорней)

Джерело:molbuk.ua

1