Рішення про приєднання Коровії до Чернівців визнали незаконним

Рішення про приєднання Коровії до Чернівців визнали незаконним

17.01.2020, 18:55

Верховний суд України відхилив касаційну скаргу Чернівецької обласної ради та вказав, що дії обласної ради та адміністрації щодо приєднання Коровії до Чернівецької громади є незаконними.

Про це йдеться у постанові Верховного суду України, - пише UA: Буковина.

За словами сільського голови Коровії Юрія Продана, на громадських слуханнях та сесії сільської ради вирішили, що не хочуть об’єднуватися ні з Чернівцями, ні з Чагром чи Волокою. За його словами, громада вважає, що їй краще розвиватись самостійно.

Згідно з постановою ВС, приєднати Коровію до Чернівців вирішили на сесії обласної ради у липні 2018 року. Відтак внесли зміни до перспективного плану області. Через це Коровійська сільська рада позивалась до суду, адже облрада прийняла рішення "без врахування інтересів громади села".

Чернівецький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову, обгрунтовуючи це тим, що перспективний план об’єднання громад має рекомендаційний характер.

Коровійська сільська рада подала апеляцію. Суд визнав рішення про приєднання села до Чернівців незаконним. Після цього Чернівецька облрада подала касацію. Верховний суд України не задовільнив касаційну скаргу Чернівецької облради. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

UA: Буковина  намагається отримати коментар голови Чернівецької облради Івана Мунтяна.

Фото: Дзеркало суддів

1