Рішення конкурсної комісії Середюка і виконкому про передачу понад 1000 будинків приватним управителям оскаржуть в суді

Рішення конкурсної комісії Середюка і виконкому про передачу понад 1000 будинків приватним управителям оскаржуть в суді

13.09.2018, 19:16

Про це повідомила радниця усунутого з посади Чернівецького міського голови Ірина Карімова, коментуючи інформацію Володимира Середюка про ситуацію в сфері ЖКГ.

- По-перше. Два ЖРЕПи знищили Ви і тепер передаєте приватним структурам-одноденкам комунальне майно, без конкурсу. Тиснете на працівників, змушуєте двірників переходити на роботу до приватників. Рішення конкурсної комісії, яку Ви очолюєте, буде оскаржене у суді , як і рішення виконкому. Якщо Ви вважаєте,що ЖРЕПи, які програли конкурс двом фейковим приватним компаніям, погано підготувалися до нього, то це Ваша міра відповідальності.

Як куратор сфери ЖКГ, Ви мали день і ніч дбати про те, щоб комунальні підприємства не лише були готові до цього конкурсу, а й мали чіткий план підвищення своєї конкурентноспроможності на цьому ринку послуг.

Ви давали присягу служити територіальній громаді і мали берегти та розвивати майно громади, а не дбати про створення зручного бізнесу для друзів. І не треба маніпулювати словами про реформу ЖКГ. Бо необхідність цієї реформи і впровадження закону про управителів, усі дії уряду , спрямовані на створення конкуренції на ринку послуг з утримання житла, ніхто сумніву не піддає . Цього рішення ми чекали понад 10 років. Обурення викликає спроба під цим приводом за допомогою звичайнісінької схеми створити бізнес за рахунок майна громади для окремих наближених до депутатів, в т. ч. і до Вас, людей. Це непорядно. 

І мер Каспрук здається чітко Вас про це попереджав, дуже толерантно рекомендував перевірити достовірність наданих фейковими компаніями даних щодо наявності приміщень, техніки і працівників. І мова йшла не про всіх учасників конкурсу , серед яких були й інші приватні компанії, які вже мають досвід такої роботи, чернівчани знають усі їх плюси та мінуси. А саме про нових учасників, явно створених під цей конкурс І це не якість додаткові вимоги до учасників, які забороняє закон, а перевірка передбачених умовами конкурсу даних. І яким чином ДЖКГ уклав угоду з цими управителями угоди , якщо переможець конкурсу зобов’язаний до підписання договору надати довідку про наявність санітарно-побутових умов та соціальний захист працівників?

Хоча уважно проаналізувавши запропонований Вами розподіл бальної оцінки пропозицій учасників конкурсу , напрошується висновок,що із самого початку Ви були готові до цієї схеми. А ми вірили у Вашу порядність. На жаль, не склалося. Не вмієте Ви брати на себе відповідальність за свої помилки і прорахунки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСередюк продовжує захищати приватні фірми і критикує комунальні ЖРЕПи, яким мав домогти втриматися на ринку послуг

Середюк несе відповідальність за призначення сумнівних приватних фірм управителями житлових будинків у Чернівцях, - Каспрук

Нагадую і про те, що Ви все ще куратор сфери ЖКГ. Тому те, що зараз відбудеться з КП «Спецкомунтранс» також буде на Вашій совісті. І ще одне незручне запитання. Як там справи із дегазацією міського полігону ? Вже тихо все «порєшали»? «Батьківщина» рулить, отримує чергові дивіденди за голосування за відставку Каспрука ? Громаді про результати коли повідомите? Який там відсоток від суми надходжень за продаж об’єму вилученого біогазу або електроенергії, виробленої внаслідок спалювання вилученого біогазу, отримуватиме місто? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСміттєвий колапс, страшніший ніж у Львові, провокує Продан у Чернівцях

Щодо визначення оператором е-квитка КП «Муніципальний інфоцентр». То також нагадую, що це не Ваша ідея , а ідея Олексія Каспрука та Тетяни Лебухорської. І саме це підприємство , його керівник Іван Паращук працював над цим ще з 2014 року, коли Ви навіть дороги до Ратуші ще не знали. А блокували прийняття цього рішення на виконкомі за Олексія Каспрука Ваші політичні однодумці,зокрема Антоніна Бабюк. Чи від «Народного контролю», який Вас рекомендував на посаду заступника міського голови , Ви вже відхрестилися ? Тепер виконком рішення про оператора е-квитка прийняв без обговорення. А що змінилося ? Нічого. Бо зараз «новим очільникам» треба швидше показати результат, по на працьованому легше рухатися. 

І зради ніхто не шукає . Хто низько опустився задля своїх особистих кар’єрних інтересів, чернівчани бачать і розуміють. Життя треба прожити так, щоб не втратити і не забруднити честь. 

P.S. Окремі люди переконували, що маю занадто райдужні щодо Вас ілюзії. Розчаровуватися у людях завжди важко. Час все розставить на свої місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКолишній заступник називає Каспрука екс-очільником і дивується, як низько той опустився

1


КОМЕНТАРІ (2)

Черговий пасквіль від жіночки з "чорним піднебінням". От кадри ж були навколо каспруки, їм "ціни нема в базарний день"!?  Фу!... Аж тошно...

avatar

Юрій

13 вересня 2018 19:58

Що Середюк слизький тип відомо давно, До речі, як там справи з його причетністю до афер  на хлібокомбінаті? Його ж було київська поліція посадила в каталажку і випустили до остаточного розгляду карної справи під заставу понад 100 тисяч. То зараз юнга відмиває ту суму?

avatar

Антон

13 вересня 2018 22:44