“Рідне місто” звернулося з відкритим листом до депутатів Чернівецької міської ради

“Рідне місто” звернулося з відкритим листом до депутатів Чернівецької міської ради

21.05.2013, 18:26

Чернівцям потрібна програма книговидавництва!

Відкритий лист громадської ініціативи “Рідне місто” до депутатів Чернівецької міської ради

Шановні депутати!

Чернівці пишаються багатими літературними, мистецькими, науковими традиціями, а історичний та сучасний образ чернівчанина неодмінно асоціюється із книгою. Книговидання, яке у сучасних умовах є важливим фактором формування національного та місцевого культурно-освітнього середовища, на жаль, вже багато років поспіль обділене належною увагою з боку держави. Показник кількості книжкової продукції на душу населення в Україні є найнижчим у Європі.

З метою поширення всебічної інформації про Чернівці, пропонуємо розробити і затвердити Програму підтримки книговидання імені Антона Кохановського, яка популяризувала б історію, архітектурну, культурну спадщину міста. Її пріоритетними напрямками мають стати: випуск соціально значущих видань, стимулювання місцевих авторів і видавців, поповнення бібліотечних фондів творами чернівецьких авторів та формування і оновлення асортименту книжкової продукції для забезпечення потреб всіх соціальних груп населення.

До прикладу, подібні програми успішно реалізовують в інших містах. Так, Львівська міська рада з 2008 року проводить конкурс на підтримку книговидання, цьогоріч його бюджет – понад 420 тисяч гривень.

Враховуючи вищезазначене, громадська ініціатива «Рідне місто» звертається з пропозиціями до Чернівецької міської ради:

1. Розробити і затвердити Програму підтримки книговидання у місті Чернівці імені Антона Кохановського, принципи надання фінансової підтримки учасникам Програми.

2. Внести зміни та доповнення до бюджету м. Чернівці на 2013 р. і наступні роки, запланувавши фінансування Програми у розмірі не менше 200 тисяч гривень щорічно. Розпорядником коштів призначити Чернівецький міськвиконком.

3. Підтримка Програми може надаватися авторам, авторським колективам, видавництвам за принципом співфінансування (до 80 % від собівартості проекту).

4. Заявки та обґрунтування, кошториси подаються на розгляд міськвиконкому один раз на квартал.

5. Міськвиконком у разі затвердження підтримки поданого проекту гарантує фінансування та перераховує кошти після його реалізації (виходу друком книг, відкриття виставки тощо).

Просимо Вас винести нашу ініціативу на обговорення Чернівецької міської ради та сприяти її позитивному схваленню. Щиро вдячні за розуміння і творення спільними зусиллями високого культурно-освітнього середовища Чернівців.

1


КОМЕНТАРІ (8)

а самі то вони яку останню книжку прочитали це Рідне Місто?  синеньку, другу і Буквар?

avatar

Ігор

21 травня 2013 14:00

О!Наши   пацанчеги с Риднаго Миста!  Маладцы кароче!

Идут уверенно пасаны  к власти!Уважуха вам ваще!

avatar

Вадик Румин

21 травня 2013 14:03

Шось мені мало віриться шо депутати дослухаються... А прімєр Льовова для Чернівців взагалі не підходить...

avatar

Василь

21 травня 2013 16:18

Канкрєтні пацани з Рідного Міста намагаються показати які вони начебто ІнтєліГєнти, а самі насправді - бандити-бадтитами!

avatar

Чернівчанин

21 травня 2013 16:25

Миколка Кобилюк ты уже на букньюсе троллиш? )))) молодец,мальчик. К Бурбаку за косточкой в конце месяца

avatar

до 1-4

21 травня 2013 16:49

Ти диви! Давно не чули про рдномістівську мафія, аж тут вони знову зі своїми бредовими ідеями

avatar

Віктор К.

21 травня 2013 17:40

avatar

Sergei Vorontsov

21 травня 2013 21:14

avatar

Misha Shmorgun

22 травня 2013 12:23