'Рідне місто' - успішне і одне з найперспективніших політичних угруповань в Чернівцях, - Ігор Бабюк і Святослав Вишинський

"Рідне місто" - успішне і одне з найперспективніших політичних угруповань в Чернівцях, - Ігор Бабюк і Святослав Вишинський

13.10.2013, 17:32

Під час чергового ефіру програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ, який відбувся 10 жовтня, у запрошених гостей Святослава Вишинського, якого представили як політичного аналітика, та політолога і історика Ігора Бабюка слухачі, зокрема,  поцікавилися перспективами громадської ініціативи "Рідне місто". 

 Слухач Жанар з Чернівців спочатку запитав гостей студії про  ситуацію з Назаром Горуком, а потім про організацію «Рідне місто».

І Ігор Бабюк, і Святослав Вишинський оцінили цю ініціативу, як досить успішну і перспективну. 

 Ігор Бабюк: Якщо говорити про політичну чи громадську організацію «Рідне місто», то я думаю, що це утворення існує незалежно від названого олігарха, воно існує все ж таки завдяки конкретному депутату міської ради та групі депутатів вже обласної ради, які створити таку ініціативу. На сьогоднішній день, звичайно, міська еліта, яка потрапила в міжпартійний конфлікт, шукає для себе певний вихід. І я думаю, що «Рідне місто» - це для них один із виходів.

 Ведуча: пане Ігорю, якщо вже заговорили про «Рідне місто», то, може, ви б зробили невеликий прогноз для цієї організації на рік так 2015-ий.

 Ігор Бабюк: все буде залежати від того, як ця організація буде проводити свою діяльність. На сьогоднішній день більше гасел, поки що якоїсь конкретної діяльності я не бачу, є певні акції, які вони проводять, в тому числі і в виборчих округах, чого, до речі, не роблять інші політичні партії. Я думаю, що цей проект може бути успішним.

 Святослав Вишинський: На мою думку, «Рідне місто» - це одна з найперспективніших політичних угрупувань в Чернівцях, я бачу велике майбутнє цієї структури хоча б навіть тому, що воно в них ще поки що не заплямоване якимось минулим. За усіма політичними силами вже тягнеться шлейф минулих помилок, зрад їх принципів, т.д. і т. п. У випадку з «Рідним містом» - в них цього поки що немає і це великий карт-бланш. І про це навіть говорять опозиційні журналісти, зокрема, останні коментарі редактора газети «Час» Петра Кобевка про те, що «Рідне місто» входить у конфронтацію з Партією регіонів. Тобто ми зараз бачимо, як в Чернівцях народжується певна третя сила, яка має свою власну позицію і одночасно може конфронтувати як з фракцією Фронт змін-«Батьківщина» в міській та обласній радах, так само може конфронтувати і з владою. Особисто я вважаю, що це позитивно, бо там, де є протиборство тільки двох політичних сил, там людина немає справжнього вибору. А там, де народжується третя, четверта, п’ята альтернативи – ми по-справжньому можемо говорити про якісний вибір. І коли будуть призначені вибори на місцях, то я думаю, що ця політична сила має всі шанси провести своїх депутатів в міську, районні та обласну ради.

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ 

1


КОМЕНТАРІ (21)

угруповання бувають злочинними. Тут автор точно не помилився

avatar

уважний

13 жовтня 2013 12:39

    Мне тоже резануло выражение "угрупування" "Рідне місто". По мнению Вышинского оно "незаплямоване минулим". А что, разве у персоналий из "Рідного міста" нет "минулого"? И если оно есть, то такое уж и "незаплямоване"? Журналисты наверняка знают кто состоит в этом "угрупуванні", а вот нам, "пересічним" это не совсем понятно. Не окажется ли так, что создатели РМ - это "знакомые всё лица", решившие разложить яйца в разные корзины. Кто там у них спонсор?

avatar

Елена

13 жовтня 2013 13:43

ты имел ввиду группировку бурбаков-федоруков-рынжуков? 

avatar

до уважного

13 жовтня 2013 14:31

Был бы у банды бурбака-федорука компромат,давно бы выставили.

avatar

Юстас-Алексу "Елене"

13 жовтня 2013 14:34

    Я не хочу получать "инфу" и "компру" ни от каких враждующих между собой "банд" и "угрупувань", которые забрасывают друг друга кизяками на подконтрольных сайтах. Понимаю, что нечего ожидать, что какой-нибудь незавасимый журналист напишет правду. Поэтому вопрос остаётся без ответа. А  вот вы ответили в стиле "не пойман - не вор". И всё же, кто спонсор РМ?

avatar

Елена Юстасу

13 жовтня 2013 15:00

"Елена", собственно  почему Вас это так волнует? И с чего Вы вдруг взяли,что у ГО обязательно должен быть спонсор? Спонсор нужен прихлебникам. Спонсор нужен иждивенцам. А здесь самодостаточные люди.Люди,которым небезразлична судьба нашего города. Люди,которым надоело смотреть на то,как наш замечательный город под управлением жуликов и воров превращался в развалины.

"Елена",если Вы ищете спонсора, Вам прямая дорога к Федоруку и Бурбакам-Рынжукам. Федорук -предводитель "партии черновчан", как он любил себя называть.Бурбак и Рынжук - политически пострадавшие, честные и благородные люди. Ночей не спят ,все о черновчанах думают.

avatar

Юстас -Алексу "Елене"

13 жовтня 2013 18:53

Вот только не нужно рассказывать о самодостаточных людях. Это Виталька-то самодостаточная личность?  Не смешите. Личности -  действуют открыто, а не как шакалы, сбиваясь в стаи чтобы завалить крупного зверя. Свалили шавки Федорука, как хозяин приказал. И поднесли  ему город на блюдечке с аэропортом и Калинкой. И не нужно рассказывать сказки, что все это на пользу городу. Эти ребята работают только на свой карман. Подбирают падаль, которой хозяин побрезговал. Еслы вы такие сильные и уверенные в себе, то почему не дали провести референдум о недоверии горсовету?  Истории у них видите ли нет. А беззаконие в городе - это не история? Выдвижение кандидата от партии и ложь людям, что  это не партия? И это лишь то, что на поверхности. А если копнуть? 

avatar

Юстасу - Не Елена

13 жовтня 2013 19:19

  Прошу не передёргивать и за словесной эквилибристикой не вуалировать ответ на простой вопрос : Кто спонсор "Рідного міста" и кто эти "самодостаточные" люди с "незаплямованим минулим"? И что это вы так нервно реагируете?

avatar

Елена Юстасу

13 жовтня 2013 20:03

 Мой интерес к "Рідному місту" связан с тем, что Вышинский считает эту организацию незапятнанной, а почему же мои соседи получили деньги за голосование на довыборах за Белогорка, который из "Рідного міста"? Так что, пан Вышинский, как минимум, одно пятно уже режет глаза.

avatar

Елена Юстасу

13 жовтня 2013 20:16

      Рідне місто – не заплямоване якимось минулим. Це хто не заплямований? Вася Продан, Бешлей  чи Степан Ленігевич та уся їхня бригада – Чесанов, Кедь і Редько на чолі з очільником Михайлішиним? У цієї команди таки дуже велике майбутнє. Чернівчани в чергу ставатимуть, щоб віддати їм голоси на виборах. Ленігевич думає, якщо люди скуповуються в його євро шопах, то вже за нього голосуватимуть. Чернівці- не Сокиряни і  дешевими шмотками  в упаковці від  «політолога» Осачука чернівчан не купиш.  А Бабюк з Вишинським мають якісь копійки від цієї структури  та й співають осанну. А хто ці обласні депутати і поважна міська еліта, яка приєдналася до РМ? Прізвища в студію! А немає  прізвищ, немає про що й говорити. Доїте, хлопці Борисова, Продана і Ленігевича, то й доїть далі, але  готуйся вчасно п’ятами накивати до 2015 року, щоб за сраку декого з вас не злапали…    

avatar

14 жовтня 2013 09:45

 УГРУПУВАННЯ....бувають виключно злочинні! і слів не потрібно щоб коментувати,сам сказав. ПЕРЕВЕРТНІ НЕ ДУРІТЬ ЛЮДЯМ ГОЛОВИ

avatar

.

14 жовтня 2013 11:11

Ви не повірете, шановний, але є ще й на законодавчому рівні таке поняття як "професійне угруповання", воно нічого не має спільного зі злочинним. Ну, майже нічого. До речі, журналістика - це не професія, а якраз оте професійне угруповання, оскільки до неї ніяк не можуть скласти кваліфікаційні вимоги. Тому сьогодні кожне гім..о може назвати себе журналістом. Щодо "перлів" молодого філософа Вишинського, то ці діти вважають, що історія загалом почалася з того моменту, як вони вистрибнули на телеекран.

avatar

Попередньому від знаючого

14 жовтня 2013 12:42

В рідному місті зараз перебуває уся шантропа з бригади Загурського!  Тому все правильно сказано!   бандюки вони і в Африці бандюки!!!

avatar

Стефан

14 жовтня 2013 13:01

Думаєте, Вишинський, який взявся не тільки коментувати і повчати, але й вже виносити вердикти, знає, хто такий Загурький? Йому не відомі не лише вчинки цього відомого в певних колах діяча. Судячі з розмірковувань Вишинського, думки Вітгенштейна і Поппера для нього, видатного філософа сучасності (як він самий про себе каже), також новина. Серьожа знає, кому давати слово.

avatar

Стефану

14 жовтня 2013 13:41

Вишинський ніде себе не називав видатним філософом. Про бригади - факти в студію! І під своїм іменем! Всі тут великі "експерти" на заборах писати

avatar

Володимир

14 жовтня 2013 16:23

До Володі:  знайди в ютубі відео --Кобевка затюкують)-- там на захист Білогорка з натовпу лунають голоси, кожен підприємець знає цих людей...це рекетири, а ви кажете рідне місто незаплямоване...абсурд!!! 

avatar

підприємець

14 жовтня 2013 16:55

О! млять!  бандюгани з рідного міста хочуть імена коментаторів???  Може вам ще адресу най пишуть, щоб ви вночі в гості приїхали х бітами???  Пан Демідов! Зверніть увагу!!!

avatar

Микола Синиця, Чернівці

14 жовтня 2013 17:00

Що це за РМ - кубло зрадників та бандюганів. А цей єврошоповий депутат свої секонд-хенди у пакети  з Рідним містом вже пакує.

А свою перспективу РМ  будуть виглядати із сортиру.

 

 А ось Бабюка та Вишинського шкода - продались. Тепер не відмиєшся.

avatar

Єрмак

14 жовтня 2013 17:35

Не треба рівняти ще небитого Вишинського з битим життям і грантами Бабюком. Вишинський малий і амбітний, а таких гроші поки не цікавлять аж настільки, щоб марати ними своє ім,я. Він чесно каже. він вірить собі, бо мало знає, і має в певному середовищі значний авторитет. "Рідне місто" вміє використовувати живий ресурс.

avatar

Єрмак, ти нєправ!

14 жовтня 2013 17:54

там где Виталька - там только группировка... причем, бандитская.....Всех по кликухам знаем!!! Превратили МОЙ родной город в помойку...

avatar

Ас

15 жовтня 2013 10:36

Рідне Місто купляє тих хто продається!  А це добре, це перевірка на вошивість!!!

avatar

Олеся, середовище де Вишинський "популярний"

15 жовтня 2013 11:20