Рятувальники перевірили, як захищають від можливого загоряння міське сміттєзвалище

Рятувальники перевірили, як захищають від можливого загоряння міське сміттєзвалище

22.10.2019, 11:31

Рятувальники провели профілактичний рейд на сміттєзвалищі

Основними причинами виникнення пожеж на сміттєзвалищах є людська необачність, нехтування правилами пожежної безпеки, необережне поводження з вогнем. Тому, щоб уникнути негативних наслідків та попередити виникнення пожеж на сміттєзвалищах, працівники Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели профілактичний рейд полігону твердо – побутових відходів Чернівецької міської ради, що експлуатується МКП «Чернівціспецкомунтранс».

Рятувальники акцентували увагу працівників полігону на суворому дотриманні правил пожежної безпеки на таких об’єктах. Зокрема, нагадали їм, що на території полігонів заборонено палити й розпалювати вогнища, також заборонено заправляти автотракторну техніку пальним, заряджати акумулятори безпосередньо на машинах, залишати транспортні засоби з увімкненим запаленням тощо. Окрім цього, йшлося й про порядок дій працівників сміттєзвалища у разі виникнення пожежі. Вогнеборці розповіли громадянам, як правильно здійснити оповіщення людей та повідомити про подію Службу порятунку, провести евакуацію людей, застосовувати первинні засоби пожежогасіння та взаємодіяти з пожежно-рятувальними підрозділами.

На завершення спілкування рятувальники вручили співрозмовникам листівки-пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки.

ЧМВ УДСНС України у Чернівецькій області

 

1