Ревізори склали 50 протоколів під час перевірки управління освіти Заставнівської РДА

Ревізори склали 50 протоколів під час перевірки управління освіти Заставнівської РДА

22.08.2012, 19:05

Ревізією Відділу освіти Заставнівської РДА встановлено порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 161,2 тис.грн, з яких в ході ревізії забезпечено додаткове надходження та відшкодування 41,2 тис.грн. Також встановлено інших фінансових порушень на 221,4 тис. гривень.

Зокрема, внаслідок включення до тарифікаційних списків доплат бібліотечним працівникам у завищених розмірах, 23 бібліотечним працівникам в 2009-2010 роках зайво нараховано та виплачено заробітної плати на загальну суму 39,6 тис. грн, на які перераховано внесків до державних цільових фондів в сумі 14,4 тис. гривень.

Крім того, Відділом освіти оплачено завищену на 30,1 тис.грн вартість виконаних робіт з будівництва топкової на газовому паливі, капітального ремонту даху навчального закладу та поточного ремонту огорожі однієї з шкіл внаслідок завищення підрядниками обсягів цих робіт та розмірів загальновиробничих витрат, а також через не застосування ними, у передбачених законодавством випадках, понижуючих коефіцієнтів.

Також установою не за цільовим призначенням використано 31,5 тис.грн внаслідок здійснення оплати вартості спожитих ЦБ відділу освіти та соціально-психологічним кабінетом послуг з теплопостачання за рахунок асигнувань, передбачених на утримання позашкільних закладів освіти та здійснення заходів з позашкільної роботи з дітьми, а також через оплату вартості капітального ремонту огорожі навчального закладу за рахунок асигнувань, передбачених на здійснення поточних витрат.

Протягом 2009-2011 років та І півріччя 2012 року Відділом освіти плачено 15,7 тис.грн за комунальні послуги, спожиті іншими сторонніми організаціями (орендарями).

За допущені порушення законодавства з фінансових питань складено 50 адмінпротоколів за ст.164-2 КУпАП та за порушення бюджетного законодавства - 4 адмінпротоколи за ст. 164-12 КУпАП.

1