«Регіонали» жорстоко побили кастетом депутата від опозиції (коментар Анатолія Гриценка)

«Регіонали» жорстоко побили кастетом депутата від опозиції (коментар Анатолія Гриценка)

25.05.2012, 01:52

Внаслідок сутички у Верховній Раді під час розгляду законопроекту про двомовність постраждав народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Микола Петрук.

Опозиціонер отримав удар в голову металевим предметом.

 На місце події викликали «швидку», яка забрала Петрука до лікарні.Як передає кореспондент УНІАН, після бійки до ВР приїхали одразу дві швидкі допомоги. Також стало відомо, що у М.Петрука різко підвищився тиск до 210 на 160. В той же час народні депутати говорять про те, що швидку викликали також і для депутата від фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка, якому опозиціонери порвали сорочку. Коли регіонал виходив зі стін ВР активіст з протилежного боку вулиці Грушевського кинув у нього кросівок. У депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка поцілили кросівком. Про це повідомляє "Українська правда". "Під час того, як депутат виходив зі стін Верховної Ради активіст з протилежного боку вулиці Грушевського, де проходить мітинг проти прийняття "мовного" законопроекту, кинув у нардепа кросівок. Він влучив", - зазначає кореспондент УП. Як відомо, Колесніченко є автором скандального законопроекту "Про основи державної мовної політики", який фактично впроваджує другу державну мову у низці регіонів.

Перед цим опозиційні фракції заблокували парламентську трибуну, протестуючи проти спроби Партії регіонів ухвалити законопроект, який фактично запроваджує в Україні двомовність.

Ось як ці події  на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував Анатолій Гриценко:

Ми таки зірвали план Януковича проломити рускій язик через Раду. Реалізовував цей план Клюєв, який замість роботи в РНБО, сидів у Раді й координував дії більшості.

На жаль, під час бійки з биками-регіоналами, які охороняли президію, серйозно постраждав Микола Петрук, депутат фракції БЮТ-Батьківщина, член нашого Комітету, командувач Сухопутних військ, генерал-полковник.

Фото з мобільного, під час надання Миколі Миколайовичу медичної допомоги. Біль сильна, але тримається він мужньо, по-офіцерськи.

На згадку про цей шабаш Януковича-Клюєва залишився кусок мікрофона Литвина, який я зламав, аби не дати спікеру далі вести засідання. Готовий покрити збитки:)

Частина депутатів із фракції «БЮТ-Батьківщина» залишається в сесійній залі Верховної Ради, а журналістів охорона попросила покинути ложу преси.

У президії та на трибуні - жодної людини

Як передає кореспондент УНІАН, близько 50 народних депутатів від опозиції залишаються в сесійній залі, вони перемовляються між собою.

Ні трибуна, ні президія ВР на даний час не заблоковані. Там немає жодної людини.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Верховній Раді сталася бійка представників фракції Партії регіонів із депутатами від "БЮТ-Батьківщини" та НУ-НС, які протестували проти мовного закону «регіоналів».

Коли почалася бійка, В.Литвин закрив засідання ВР і покинув президію парламенту.

1