Редька від відставки врятував Михайлішин, який пішов проти волі партії, бо він 'в темі' і 'в долі'?, - Каспрук

Редька від відставки врятував Михайлішин, який пішов проти волі партії, бо він "в темі" і "в долі"?, - Каспрук

29.11.2013, 02:41

Обговорення сьогоднішньої сесії Чернівецької міської ради, яка була небагатою  на  події, продовжилося після її закриття. Крім звернення депутатського корпусу до президента з настійливою рекомендацією поставити таки свій автограф під Угодою про асоціацію з ЄС, другою важливою темою стала вимога земельної комісії про те, що її голова Олексій Редько має піти з цієї  посади.

Позаяк на самій сесії до обговорення питання Редька справа не дійшла, цікаво довідатися що думають з цього приводу задіяні в процесі депутати. Хоча, не виключено, що вже завтра вони до нього повернуться. Адже свою сесію не закрили, а вирішили попрацювати ще.

До того ж, як вказують знавці, ст.54 Регламенту Чернівецької міської ради п. 2 гласить: "Рішення про включення питання до ще не затвердженого в цілому порядку денного пленарного засідання приймається не менше 1/2 депутатів від кількості присутніх на засіданні".

А 29 більше як 1/2 від 49.

Що ж, тим краще, буде нагода звірити прогнози з реальним станом справ.

Тому все-таки є сенс коротко подати аргументи сторін. Тим більше, що з вуст депутата Чинуша пролунала гучна заява про створення нової конфігурації більшості в міській раді.

Чи дійде справа до нової більшості BukNews обов’язково поцікавиться у лідерів фракції Партії регіонів і «За батьківщину» щойно випаде слушна нагода.

Поки що ж обмежимося гарячими коментарями.  

Зважаючи на жорстку партійну дисципліну, якою славиться фракція Партії регіонів, важко навіть припустити, що заява Василя Ткачука з вимогою про відставку Редька могла бути його самодіяльністю. Сміливо можемо припускати, що вся фракція дала добро на  таку пропозицію. Це, власне, непрямо підтвердили результати голосування.

А що опозиція?  

- Щодо так званої ситуативної коаліції, то її  створено на принципах боротьби з "дерибаном" землі в Чернівцях. Це наша принципова і давня позиція,  - прокоментував сьогоднішні події в ратуші голова фракції «За Батьківщину» Олексій Каспрук.  -  Тим, хто забув – нагадаю: ще навесні 2012 року, тобто більше півтора роки тому, ми подавали панові Михайлішину звернення 20 депутатів щодо винесення на сесію питання про дострокове припинення повноважень голови земельної комісії Редька. Але тоді Віталій Михайлішин  його просто проігнорував.  Тоді цього вимагали 20 депутатів, сьогодні за це проголосували вже 29. Зараз вже навіть регіонали "прозріли" від масштабів "діяльності" голови земельної комісії Олексія Редька.   Проти включення цього питання в порядок денний проголосував лише один регіонал. І цей голос став вирішальним, щоб врятувати Редька.  Я ще не маю результатів поіменного голосування, але чомусь думаю, що це був голос саме секретаря міської ради Віталія Михайлішина.  Напевно, що пан Михайлішин пішов проти волі своєї фракції та партії, щоб врятувати Редька. Саме він "кришує" Редька і думаю, що він "в темі" і "в долі".

Як розгортатимуться події завтра,  а також коментарі інших учасників кадрового процесу в ратуші, BukNews обов'язково повідомить читачам

Іван ДАЛЕКИЙ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Каспрук и вся его фракция!  совместно с партией регионов! борется с земельным дерибаном )))))))))))

avatar

маразм крепчал

29 листопада 2013 10:28