Реакція жителів Херсонської області на знищення ЗСУ складу боєприпасів у Новій Каховці (ФОТОФАКТ)

Реакція жителів Херсонської області на знищення ЗСУ складу боєприпасів у Новій Каховці (ФОТОФАКТ)

16.06.2022, 12:56
Місце зйомки - Таврійськ, залізничний переїзд.
 
За матеріалами зі сторінки Liubov Vasylyk.
 
ДОВІДКОВО: 
 
Байден оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму $1 млрд, – Білий дім. Він включає додаткові артилерійські та берегові засоби оборони, а також боєприпаси для артилерійських та сучасних ракетних систем.
 
США вже передали Україні озброєння на $4,6 млрд від початку вторгнення. Посольство США опублікувало інфографіку, де розписано докладно, яке озброєння Україна вже отримала. У списку:
???? Системи Javelin та інші протитанкові системи – 26 500 штук;
???? Зенітні системи Stinger – 1400;
???? Гаубиці – 108;
???? Артилерійські снаряди – 220 000;
???? Патрони – 50 млн;
???? Комплекти бронежилет/шолом - 75 000.
Також зараз США працюють над тим, щоб Україні надали високомобільні артилерійські системи, безпілотники, радари, бронемашини, вертольоти та безпілотні судна берегової оборони
 
Українські військові завершили навчання на РСЗВ HIMARS, і до кінця червня Україна отримає їх для оборони на Донбасі, - голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі за підсумками зустрічі Рамштайн-3.
 
Німеччина передасть Україні три реактивні системи залпового вогню MARS, - глава Міноборони ФРН Крістіна Ламбрехт під час зустрічі "Рамштайн-3"
 
Словаччина надішле Україні гелікоптери Мі-17, а Канада, Польща та Нідерланди - арту, - міністр оборони США Ллойд Остін. Новий пакет від США включатиме:
??18 одиниць 155-мм гаубиць;
??36 тис. 155-мм снарядів;
??18 тактичних автомобілів для транспортування гаубиць;
??додаткові снаряди до HIMARS;
??4 автомобілі для ремонту техніки;
??2 системи берегової охорони з ракетами «Гарпун»;
??тисячі захищених радіостанцій;
?? тисячі оптичних пристроїв, у тому числі і нічного бачення. Також Україна отримає 10 пускових установок РСЗВ від різних країн НАТО із боєкомплектом 100 ракет на бойову машину. Ллойд Остін зазначив, що допомога почне надходити із серпня.
 
Литва має намір передати Україні боєприпаси для Bayraktar. Точна кількість снарядів не уточнюється, проте пообіцяли доставити їх «вчасно». «Домовилися про озброєння литовсько-українського безпілотника Bayraktar Vanagas. Боєприпаси надійдуть вчасно! Також дякуємо компанії за додатково надані боєприпаси», - міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас
 
Керченський міст буде метою номер один для захисників України після отримання обіцяної зброї, - генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко. "Це не секрет ні для їхніх військових, ні для наших військових. Ні для їхніх цивільних, ні для наших цивільних. Це буде мета номер один для поразки... Ми ніби основну кишку підтягування резервів просто повинні обрізати. І повірте: ті, хто бігав у Сімферополі та Криму з російськими прапорами, швиденько дістануть українські та бігатимуть із ними..."
 
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
 

 

1