Раптове прозріння: 80% вивісок в Чернівцях встановлено самовільно

Раптове прозріння: 80% вивісок в Чернівцях встановлено самовільно

17.12.2014, 22:34

У продовження теми, яку ми висвітлювали нещодавно, про законність встановлення вивісок у місті Чернівці, та хто має вирішувати і за якими критеріями. Натомість, як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради, членами робочої групи з перевірки дотримання вимог Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами в м. Чернівцях виявлено численні порушення.

Виявляється близько 80% рекламних вивісок в місті, як правило історичної його частини, встановлені самовільно!!! А де ж були раніше усі контролюючі органи? Вивіски раптово з’явилися, чи вже роками встановлювались? Але добре, що хоч зрушилась ця проблема з місця.

Положення Закону «Про охорону культурної спадщини» забороняють розміщення реклами на стінах пам’яток історії та культури в силу можливого руйнування як фасадів, так і декоративного оздоблення будівель. До того ж сам факт наявності вивісок спотворює візуальне сприйняття пам’яток культурної спадщини. Нагадуємо про те, що центральна частина міста охороняється Конвенцією Світової спадщини ЮНЕСКО.

На даний момент ведеться перевірка і демонтаж самовільно встановленої реклами. Власникам її будуть виписані штрафи відповідно до статті «Про Адміністративні правопорушення» – фізичним особам від850 до 1700 гривень, юридичним від 17 000 до 170 000 гривень.

Антоніна Ходорко, Fakty.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Овца козлова запихнула в КП Реклама дебила с 8 классами образования-  полуграмотного дауна Унгуряна с лазаревской самообороны Добробута ))) теперь козлова через этого дегенерата решила стричь капусту с черновицких предпринимателей. 

Офис козловой на Полетаева. Все желающие с коктейлями молотова могут сказать ей спасибо персонально.

Офис кстати,козлова прихватизхировала у общежития с помощью друзей из ратуши ))))

avatar

правда

17 грудня 2014 22:41

банальний деребан бабла)))) наповнюють власні кишені-мішки))))) 

avatar

Максим

17 грудня 2014 22:52