Радниця Каспрука - екс-раднику Михайлішина: 'Може досить брехати?'

Радниця Каспрука - екс-раднику Михайлішина: "Може досить брехати?"

06.05.2016, 01:20

Радниця чинного Чернівецького міського голови Ірина Карімова прокоментувала повідомлення чернівецького сайту про те, що "Каспрук шантажуватиме депутатів тролейбусами". Свій допис вона оприлюднила як коментар на сторінці ФБ.  

- Може досить брехати? Меморандум про наміри з компанією " Град Інвест" був підписаний 26 квітня в присутності журналістів і депутатів, всі мали змогу ставити запитання меру і представнику компанії, суть Меморандуму була викладено в прес-релізі. Акція була публічна і будь-хто з її учасників мав змогу сфотографувати Меморандум, зробити відео, прочитати, якби мав таке бажання. Меморандум був переданий компанії "Град Інвест" для реєстрації і 27 квітня повернутий та оприлюднений на сайті міської ради, розісланий журналістам (http://chernivtsy.eu/.../wp-content/uploads/Memorandum.pdf). І дата реєстрації, і дата оприлюднення чітко зафіксовані.

Суть Меморандуму доступно викладена, тому жодних підстав для висновків про утаємничення цього документу немає. Нагадую, там йдеться про пропозицію інвестора, можливі шляхи іі реалізації, в т.ч. шляхом викупу землі у міста на аукціоні,створення робочої групи для вивчення пропозиції інвестора, організацію громадських слухань та обговорень.

До речі, сьогоднішня Угода також була після підписання передана в ЧТУ для реєстрації і це звична практика. І врешті-решт,Захаре, з’ясуйте для себея, що таке Меморандум про наміри, Угода про підготовку кредитного фінансування та безпосередньо що таке вже сама Кредитна Угода та Гарантійна Угода. У Вас же стільки різних регалій, що бути необізнаним щодо юридичного статусу таких документів соромно.

Так от сьогодні, було підписано типову Угоду про підготовку кредитного фінансування, таку ж, як підписував Львів, Вінниця, Одеса та інші міста України і Східної Європи. Текст угоди, до речі, на сайті міської ради є (http://city.cv.ua/portal/14025-2). Навіть у прес-релізі, який Ви отримали, чітко зазначено,що розміри процентної ставки та умови її коригування залежатимуть від кредитного рейтингу міста Чернівці, оцінки банком загального ризику проекту, тогочасної ринкової кон’юнктури і будуть визначені після перевірки діяльності тролейбусного управління та міста. Водночас береться до уваги, що максимальна маржа за кредитною угодою з інвестування цього проекту не може перевищувати 7.0% річних понад шестимісячну ставку EURIBOR. Чітко зазначено, що мова йде про надання кредиту на 13 років з 3-х річним пільговим періодом, а також інші технічні моменти.

Львів, Вінниця,Одеса підписали такі ж угоди, співпрацюють з ЄБРР за такими ж умовами, просунулися вже на кілька кроків вперед у цій співпраці. Там якісь інші економічні закони працюють, інші мешканці, депутати якісь не такі особливі, чи як?

І ще цікаво з ким радився, з якими депутатами і як прозоро підписував угоди з ЄС про участь у транскордонних проектах на умовах співфінансування секретар міської ради Михайлішин, коли ті угоди в очі ніхто не бачив і знадобилося кілька місяців часу після відставки цього посадовця, щоб їх знайти та витягнути на світ Божий. Радник Михайлішина Подкидишев може розповісти, де ці угоди оприлюднювалися?

До совісті таких, як Ви, апелювати марно. Однак, переконана, що через подібні опуси, висмоктані із пальця, Чернівці не залишаться без 40 нових тролейбусів, модернізації систем теплопостачання та водопостачання. Тож «усьо кредити, боргова яма, ярмо на шию чернівчан», і то нічого, що у вінничан, львів’ян, одеситів, хмельничан, житомирян та мешканців інших міст, такі ж самі шиї і аналогічними кредитами вони вже кілька років користуються і мають з того користь собі та місту. Розвиток Чернівців, таким як Ви, не зупинити !

1


КОМЕНТАРІ (4)

Врать, перекручивать факты, ставить "палки в колеса" - это Михайлишин с Проданом умеют делать! Ирина Каримова, не ждите от них поступков, эти способны только на подлости. Когда Бог раздавал честность, они стояли в другой очереди.

avatar

Козлова Наталия

05 травня 2016 23:09

Я извиняюсь, это та Каримова которую Каспрук обещал уволить ?

avatar

Сам

06 травня 2016 00:12

Ви Радник міського голови, ось йому і радьте.а давати оцінку депутатам не ваша задача!

avatar

студент

06 травня 2016 10:36

У Наташи забрали кормушку,в депутаты не взяли!верните ей киоск!она плачет,ей на косметику не хватает

avatar

верните Наташе куры-гриль!

06 травня 2016 11:00