Рада Чернівецько-Буковинської єпархії засудила статтю Василя Козьмика

Рада Чернівецько-Буковинської єпархії засудила статтю Василя Козьмика

28.03.2017, 19:38

В Чернівецько-Буковинській єпархії 27-го березня відбулося засідання Єпархіальної ради під головуванням митрополита Данила. У роботі ради взяли участь благочинний Чернівців, митрофорний протоієрей Микола Занькович, благочинний Вижниччини і Путильщини, протоієрей Ілля Кігніцький, благочинний Сторожинецького району, протоієрей Богдан Хомащук, благочинний Заставнівщини, протоієрей Віталій Мензак, благочинний Кіцманського району, протоієрей Роман Палійчук, настоятель соборного храму прп. Параскеви Сербської, протоієрей Микола Семелюк. У порядку денному було розглянуто кілька важливих питань життя церкви на теренах Буковини.

Зокрема рада затвердила такі рішення.

Обговорено питання перереєстрації статутів Чернівеької єпархії, згідно з новим законодавством. Владика Данило прийняв звіт благочинних про перебіг читання акафистів у парафіях єпархії та збір пожертв для будівництва монастирів УПЦ КП. Рада, також, нагадала клірикам про сповідь духовенства 10.04.17 р. у Свято Преображенському монастирі с. Васловівці та проведення духовного спілкування з Громадськими організаціями.

Схвалено співпрацю з Громадськими організаціями, що висловили стурбованість з приводу міжрелігійних конфліктів, які спровоковані деякими конфесіями. Рада підготувала відповідь на запит Чернівецької міської ради щодо розміщення у місті пам’ятників релігійного змісту. Висловлено  міркування з приводу діяльності неорелігійних формувань типу Алатри та інше.

Надано оцінку публікації Козьмика В.Д. у газеті “Відродження”. Розуміючи стурбованість вірян змістом і грубою формою висвітлення недостовірних фактів, наведених в статті,  Єпархіальна рада засудила публікацію такого змісту.

Єпархіальна рада нагадує духовенству та вірянам, що у неділю, 2-го квітня на Центральній площі  Чернівців о 15 годині відслужиться молебень за мир у нашій державі, згідно з рішенням Всеукраїнської ради Церков та з  благословення Патріарха Філарета. Духовенство та миряни, хто має можливість, нехай прибудуть в Чернівці для участі в молебні. Такі ж молебні будуть звершені у районах та місцевих храмах.

1


КОМЕНТАРІ (6)

На скільки років засудили Козлика?

 

 

avatar

Місцевий

30 березня 2017 03:48

Цікаво, хто з тих, що "засудили публікацію такого змісту", читав її зміст у газеті "Відродження". За моїми попередніми даними, не читали, но засудили. "Не читал, но осуждаю" - це вам нічого не нагадує?

До питання про "недостовірність фактів" я ще повернуся. А поки що дякую "єпархіальній раді" за рекламу та прошу взяти до уваги, що прізвище благочинного міста Чернівці - Занкович (без м'якого знака).

avatar

В. Козьмик

01 квітня 2017 12:58

Інформація на сайті Чернівецько-Буковинської Митрополії (http://orthodox-cv.org/archives/5859#more-5859) відрізняється від тої, про яку йшлося вище, хоч і там написано "Занькович", тобто автор той самий, бо та сама помилка. Крім того, він десь написав неправду, на жаль, бо на вказаному сайті - "обговорено статті написані в газеті", тобто не одну публікацію. Крім того, там не сказано "засудили публікацію", а "Рада констатує, що ці статті не відображають реального стану речей в житті нашої Церкви...".

То який реальний стан речей - обговорили "публікацію" чи "статті"? "Рада засудила чи Рада констатує"? 

avatar

В. Козьмик

01 квітня 2017 13:35

Попам не дає спокою моя дружина.

Роман Грищук 22 березня кричав мені по телефону: «Кому я буду продавати книжки?! Вашій дружині?!».

А Микола Лагодич надіслав їй повідомлення на фейсбук, де, зокрема, написав: «Слава Ісусу Христу! Прошу передати В. Козьмику мою вдячність за пам’ять про мене, хоч в такий спосіб, який не дуже притаманний часу Великого посту. Водночас нагадайте йому про те, що я не мовознавець…»

Я не стверджував, що ви мовознавець. Зверніть увагу на епітет «видатний». «Видатний» мовознавець це якраз не мовознавець, що ви й підтвердили своїм повідомленням.  

А те, що ви ще й «видатний» богослов, підтверджується вашим посиланням на Великий піст, адже моя стаття «Блиск і вбозтво Київського Патріархату» надрукована в газеті «Відродження» 16 лютого 2017 року, тобто до Великого посту, що почався 27 лютого.

Похожие на джунгли города,
Где золотой телец нам шепчет в ушко.
Где учат жить по правилам Христа,
Имея очень кругленькое брюшко… 

(Лия Брагина)

 

avatar

В. Козьмик

03 квітня 2017 00:15

Певне дружина Ваша гарна, що так попам подобається.

 

avatar

Місцевий

06 квітня 2017 14:20

Колись була молода й гарна. Тепер тільки гарна.

avatar

В. Козьмик

07 квітня 2017 23:39