Питну воду в Україні знезаражуватимуть румунським хлором

Питну воду в Україні знезаражуватимуть румунським хлором

14.07.2018, 12:39

Власних запасів хлору стає все менше. Питання щодо забезпечення водоканалів України хлором для знезараження питної води вирішується на загальноукраїнському рівні.

Україна буде забезпечена рідким хлором для знезараження питної води, попри зупинку заводу «ДніпроАзот». Про це в коментарі Цензор.НЕТ повідомила віце-президент Асоціації водоканалів Ольга Бабій, пише Експрес.

«Зараз уже водоканали диверсифікувалися, в Україну починає заїжджати румунський хлор. Перші поставки пішли на Аульську хлоропереливну станцію (Дніпропетровська область. – Ред.), і ми зараз уже бачимо, що колапсу не буде, починаємо перерозподіляти залишки між водоканалами, щоб забезпечити безперервне водопостачання», – повідомила Бабій.

«Станом на сьогодні Асоціація водоканалів разом із системою водоканалів диверсифікувалася, нас підтримує Мінрегіон, допомагає з оформленням імпорту, з оформлення поставок. Особисто координує всі питання віце-прем’єр Геннадій Зубко, тобто в нас ситуація під контролем», – наголосила вона.

«Хлор можна замінити, прибрати повністю з технології річкового водозабору можна, але можна зменшити обсяги його споживання шляхом впровадження на цих підприємствах інших видів дезінфекції води. Але всі мають розуміти, що для цього потрібні час, державна стратегія, і для цього потрібні досить великі гроші, яких у водоканалів немає, оскільки вони майже 3 роки мають збиткові тарифи», – пояснила віце-президент Асоціації водоканалів.

Бабій зазначила, що проблема стосується «всієї території України без винятку».

Раніше сайт http://acc.cv.ua/ писав, що 19 червня на Дніпропетровщині на невизначений час зупинив роботу потужний хімічний завод АТ "Дніпроазот" у Кам'янському. 23 червня 2018 р. проведено виїзне засідання в Дніпровській ОДА, де були начебто досягнені домовленості з керівництвом Дніпроазоту щодо відновлення виробництва хлору. Але, на жаль, і досі Дніпроазот не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю. У зв’язку з цим на водопровідно-каналізаційних підприємствах України виникла складна ситуація зі знезараженням питної води. Про ситуацію, що склалася, Асоціація «Укрводоканалекологія» терміново повідомила Уряд та РНБО, з проханням втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору.

Запасів хлору, які має КП «Чернівціводоканал», вистачить на два тижня.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Почему у этой майданутой власти всего и везде становится меньше?!  Леса в Карпатах вдруг стало меньше.... мяса меньше.... зерна меньше....теперь хлорка стала дифицитом... и вода теперь тоже подорожает.....из банков все доллары вывез Янукович на ста камазах и курс вырост до 26....везде вдруг заводы закрываются..... бизнес закрывается.... полстраны разъехались по заробитчанствам....зарплаты и пенсии стали такими что скоро Мозамбик и Эфиопия покажутся нам раем...  за что, блять, эти "реформаторы" не возьмутся - везде пипец начинается.... Каких-то сраных 80 депутатов банды НФ взяли в заложники всю страну и дрючат всех как им хочется...Сделали всю страну нищими, всех ободрали до нитки и плевали на всех нас с большой колокольни!  Ну,  просто афигенная политическая элита! 

avatar

Четаржу

15 липня 2018 05:24