Питання оновлення складу ЦВК від кадрів Януковича відтермінували до осені: Іван Рибак прокоментував завершення восьмої сесії ВРУ 8-го скликання

Питання оновлення складу ЦВК від кадрів Януковича відтермінували до осені: Іван Рибак прокоментував завершення восьмої сесії ВРУ 8-го скликання

13.07.2018, 14:25

Завершилася восьма сесія ВР 8-го скликання, останній пленарний тиждень роботи якої був достатньо непростим. На жаль, така позитивна робота українського парламенту у першому півріччі 2018 року наостанок дискредитована таким недостойним завершенням, адже питання щодо оновлення складу ЦВК так і не вдалося вирішити. Відтермінування його розгляду до осені буде на совісті тих, хто насправді намагається залишити при посадах старих кадрів Януковича.

Про це народний депутат України Іван Рибак написав на своїй сторінці у ФБ.

Кожен з запропонованих кандидатів у Поданні Президента України – висококваліфікований фахівець в сфері права та юриспруденції. Тут представлені викладачі Києво-Могилянської академії, Національного університету імені Тараса Шевченка, є сотник Майдану, адвокати, спеціалісти конституційного права. Всі вони успішно пройшли незалежну перевірку в НАЗК та мають бездоганну ділову репутацію. Більше того, фактично всі фракції та групи Парламенту делегували своїх представників до цього списку, кандидатури яких і включив Президент України. Профільний Комітет затвердив кожного з кандидатів ще в середині квітня. Тоді ані в представників Комітету, ані у фракціях не виникло жодних застережень. Несподівана зміна риторики почалась в момент, коли оновлення ЦВК стало реальністю. Це наштовхує на підозри у зацікавленості деяких членів Верховної Ради зберегти нинішній склад ЦВК до чергових виборів, хоча такий сценарій геть нехтує інтересами українців.

В той же час, парламент працював над вирішенням низки інших важливих для держави питань. Головним досягненням останнього пленарного тижня восьмої сесії стало ухвалення важливих змін для ефективної діяльності Вищого антикорупційного суду. Тепер, коли технічні питання щодо нового органу судочинства з боку Верховної Ради вже закриті, справа залишається за органами виконавчої влади, які повинні організувати та забезпечити наступні кроки до створення ВАСУ.

Також варто відзначити підтримку важливих ініціатив для посилення національної безпеки та визначення правового статусу зниклих безвісти. Ці законопроекти спрямовані на протистояння російській агресії і допоможуть в боротьбі з окупантом.

Крім цього, було ухвалено блок законів з аграрного сектору. Тут вдалось запровадити важливі ініціативи в сфері протидії рейдерству, стимулювання появи нових сімейних фермерських господарств та посилення конкурентоздатності вітчизняного сільгоспвиробника.

Попереду ще тиждень роботи в комітетах, а далі активна робота з виборцями на окрузі. Тож до зустрічі на Буковині, - сказав Іван Рибак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо парламент не проголосує за склад ЦВК, то під його стінами восени будуть десятки тисяч жителів ОТГ, - Зубко

Шантаж не пройшов: джерело розповіло, як Порошенко відступився з важливого питання в Раді

 "Жонглювання гарячою картоплею" у питанні обрання нових членів ЦВК може делегітимізувати виборчий процес, - Іван Рибак

Максим Бурбак: ЦВК треба якнайшвидше оновлювати (відео)

У Раді оцінили ймовірність розпуску парламенту

"Припинити маніпулювати з кількістю кандидатур": «Батьківщина» озвучила подібну вимогу до Порошенка щодо ЦВК, що й "Народний фронт"

1