Питання набрало суспільного резонансу: незаконне графіті на фасаді у центрі Чернівців вже не замальовуватимуть

Питання набрало суспільного резонансу: незаконне графіті на фасаді у центрі Чернівців вже не замальовуватимуть

22.06.2021, 12:20

На фасаді історичного будинку у центрі Чернівців нещодавно з'явилось незаконне графіті. У міській раді шукають замовника робіт.

Навпроти будівлі з левами на вулиці Грушевського у Чернівцях нанесли малюнок на фасад будинку. Про це раніше писало агентство новин АСС. 

Нагадаємо, графіті на будинку на вулиці Михайла Грушевського обстежили фахівці управління охорони культурної спадщини міської ради.

Як повідомили в управлінні, погоджень на виконання зазначених робіт не надавали. Наразі встановлюють особу виконавця-замовника робіт з розпису стіни фасаду пам'ятки архітектури місцевого значення.

Як розповіла кореспондентові ІА АСС, т.в.о. управління Вікторія Діденко, питання набрало суспільного резонансу, тому його винесуть на розгляд на найближчому засіданні художньої ради.

Також у міській раді повідомили, що вестимуть переговори з вуличними художниками щодо дотримання норм та законів.

У Чернівецькій обласній адміністрації, навпроти якої і з'явився малюнок, кажуть, що про випадок нічого не знають. У пресслужбі Чернівецької ОДА повідомили, що не мають жодного стосунку до графіті.

Відомо, що раніше управління охорони культурної спадщини звернулось до департаменту житлово-комунального господарства міста з проханням замалювати графіті. Спеціалісти обіцяли найближчим часом підібрати потрібний тон фарби та покрити нею фасад.

Проте заступник директора департаменту ЖКГ міста Ярослав Кушнірик у коментарі агентству новин АСС повідомив, що графіті поки не замальовуватимуть.

«Це не є першочерговим для нас. Зараз маємо багато важливіших справ для міста. Поки графіті замальовувати не будемо», - Ярослав Кушнірик, заступник директора ДЖКГ. 

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1