Питання корупційного шкурняка об’єднало нові і старі “еліти”: 44 депутати від Слуги Народу заблокували скасування депутатської недоторканності

Питання корупційного шкурняка об’єднало нові і старі “еліти”: 44 депутати від Слуги Народу заблокували скасування депутатської недоторканності

20.09.2019, 14:18

44 депутати від Слуги Народу заблокували скасування депутатської недоторканності (а також, прослушку для НАБУ та знищення правок Лозового). Саме стільки присутніх в Раді “слуг” не проголосували за президентський законопроект #1009.

До чого тут недоторканість, спитаєте ви, її ж депутати вже ніби скасували? Так то воно так, але ні. Рада дійсно виключила норму про імунітет з Конституції. Проте в КПК та законі про статус нардепа є норми, які вимагають дозволу ВРУ для, наприклад, прослуховування чи обшуку депутата.

Якщо ці норми не прибрати, то навіть після вступу в силу змін в Конституцію, розслідувати депутатів буде майже неможливо. А як їх розслідувати, якщо для слідчих дій по них все одно треба дозвіл Ради?

А якщо не можна нормально рослідувати, то до вручення підозри та затримання навіть не дійде. І що толку, що підозру тепер можна без дозволу Ради вручити, якщо зібрати для неї докази і далі буде майже не можливо?!

Так от, схоже, що частина “слуг народу” дуже хоче зберегти свою депутатську недоторканність. Це при тому, що і вони, і Зеленський обіцяли її скасувати. Так само вони обіцяли дозволити НАБУ самостійну прослушку і скасувати правку Лозового.

Все це було в проваленому “слугами” законопроекті - результати голосування тут bit.ly/chorty_ZE. Окрім 44 зашкварених “слуг народу”, передаємо вітання фракціям ЄС, Батьківщини та Опоблоку, які повним складом прокатали голосування. Питання корупційного шкурняка завжди об’днувало старі “еліти”.

Зовсім скоро ми перезапустим наш “Серпом по рейтингу” https://serpom.org.ua/, яким будемо валити рейтинги вже новим депутатам. І почнемо ми саме з цього зашквару. Таргетована реклама дозволить розповісти про нього усім сусідами і друзям депутатів (а також виборцям їх округу). Їм будуте пояснити свою поведінку.

Частина депутатів переконують, ніби заплуталися і повірили, що прослуховувати їх будуть без рішення суду. Більшої дурниці важко і уявити. Прослушка можлива ЛИШЕ з дозволу суду!

Шановні слуги народу, по-перше, ЧИТАЙТЕ законопроекти, по-друге, слухайте доповідача, а не чортів, втому числі від Баканова (і це не жарт) , які вас як кошенят розвели.

До речі, кидал, які парили вам про прослушку без рішення суду, треба прямо в Раді по губах набити. Сильно набити. Так сильно, як вони виставили вас ідіотами перед цілою країною.

Для зустрічі з реальність пропоную 44-м "слугам", які провалили голосування, наїстися коментарів своїх виборців тут http://bit.ly/2Obj6nB. Читайте. Думай-те.

Vitaliy Shabunin

1