Зеленський може піти на другий президентський термін, а питання дострокових парламентських виборів в Україні не стоїть — заступник глави ОП

Зеленський може піти на другий президентський термін, а питання дострокових парламентських виборів в Україні не стоїть — заступник глави ОП

27.11.2020, 08:26
Володимир Зеленський може піти на другий президентський термін, оскільки дійшов висновку, що одного президентського терміну замало, щоб відбудувати країну.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в телеінтерв'ю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо у Президента буде таке рішення (піти на другий президентський термін — ред.), він про це скаже. Так, на пресконференції він, дійсно, сказав, що одного терміну мало через об’єктивні причини, а не через те, що він вирішив йти на другий термін. Дійсно, для того, щоб відбудувати країну, одного терміну замало — це невеликий період, тому що його об’єктивно недостатньо. Ми про це не говоримо, тому що в нас на обговорення другого терміну президентських виборів зараз немає часу", - сказав Тимошенко.

Також він не виключив, що Президент Зеленський може вийти та сказати "я йду" дочасно.

"В будь-кому випадку, якщо Президент вважатиме за потрібне піти, він, мабуть, скаже про це народу. Я не бачу такої ситуації наразі, в принципі, тому що Президент дійсно хоче зробити країну іншою, розвинутою. Але таке питання зараз взагалі не стоїть", - наголосив заступник керівника ОПУ.

Як повідомлялося, Зеленський на пресконференції у травні заявив, що подумає над тим, щоб балотуватися на другий термін у Президенти України, якщо бачитиме велику підтримку своїх дій з боку народу.

Питання дострокових парламентських виборів в Україні не стоїть. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в телеінтерв'ю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання того, що вибори будуть навесні, наприклад, - цього питання, судячи з того, що я бачу, немає взагалі на порядку денному. Є питання об’єктивні, які відбуваються в роботі (Верховної) Ради... Всі розуміють, що є питання по роботі, але ми намагаємося їх якось вирішити, консолідувати єдність фракцій, особливо “Слуги народу”, - сказав Тимошенко.

Водночас, на його думку, те, що партії після завершення місцевих виборів не розпускають виборчі штаби, недобре для країни, адже певним чином призводить до дестабілізації.

“Питання просте — народ обрав Президента, народ обрав Верховну Раду. Це рішення народу. І зараз інші сили роблять те, що просто нівелюють рішення народу, з кожним днем все більше і більше, для того, щоб наблизити момент парламентських виборів і спробувати вийти на розмову про те, що потрібна коаліція”, - заявив заступник керівника ОП.

В Офісі Президента не думають над звільненням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, також не варто чекати найближчим часом звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в телеінтерв'ю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Денис дійсно потрібна людина. Людина, в якої є команда і який наразі працює над тим, аби подолати ковід — це загальносвітова проблема. Та кризова ситуація в економічному плані, яка теж не лише в нашій країні... Я розумію, чому з’являються ці чутки, бо він комусь невигідний на посаді Прем’єр-міністра. Неможливо бути повністю задоволеним якоюсь людиною. Звісно, що є питання, які вирішуються у робочому порядку”, - сказав Тимошенко.

Він також спростував чутки про можливе призначення керівником уряду Володимира Гройсмана (ексглави Кабміну), але відзначив його заслуги у стабілізації ситуації в Україні.

“Він зробив багато в свій час, стабілізував ситуацію, яка хиталася. Дійсно, передав керування новій команді у нормальному стані. В мене з ним нормальні стосунки, досить конструктивні, з урахуванням того, що його партія (Українська стратегія Гройсмана — ред.) зайняла монобільшість у Вінниці та Вінницькій області. Влада повинна працювати з місцевими владами”, - заявив заступник керівника офісу Президента.

Він також спростував чутки про можливе звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

“Якби це було питання вирішене і його хотіли звільнити, то звільнили б на минулій або позаминулій сесії Верховної Ради”, - заявив Тимошенко.

Фото: ОП

1