Пишну засудили і лишили на волі

Пишну засудили і лишили на волі

21.11.2012, 15:08

Першотравневий районний суд м.Чернівців 20 листопада 2012 року виніс вирок у резонансній кримінальній справі за обвинуваченням колишнього директора виконавчої дирекції Чернівецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Екс-керівнику Фонду інкримінувалося привласнення коштів у сумі понад 429 тис. грн., підробка та використання фіктивних документів, легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом, - повідомили www.buknews.com.ua у Прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Вирок суду – 4 роки 3 місяці позбавлення волі з позбавленням права протягом 1 року 6 місяців займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій. Однак на підставі ст.75 КК України жінку звільнено від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 2 роки.

Довідково: Колишнім директором виконавчої дирекції Чернівецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності була Лідія Пишна. І це проти неї прокуратура Чернівецької області ще у лютому 2011 року порушила кримінальну справу за підозрою у привласненні майже 500 тис грн коштів, які призначалися для виплати допомоги з вагітності і пологів. Чиновницю тоді затримали.

Прокурор Чернівецької області Петро Коваль тоді повідомляв, що вона переказували кошти на рахунки приватних підприємств буцімто для виплат допомоги по вагітності. Хоча жінки там взагалі не працювали. Петро Коваль також наголошував, що, на його думку, "сума привласнених коштів може бути значно більшою і прокуратура перевірятиме виплати коштів у 2009–2010 роках".

Крім директора фонду, за словами обласного прокурора, у цій справі фігурували ще заступник начальника контрольно-ревізійного відділу та головний спеціаліст цього ж фонду. Проте наразі до суду  скеровано справу  лише колишньої директорки. Доля решти фігурантів невідома.

Лідія Пишна є членом родини одного з лідерів "Фронту змін" Андрія Пишного, який є співвласником регіонального телеканалу ТВА.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ето как так условно...При исполнении,заведомо организовано,подделка документов,в особо крупных размеров...Мне интересна фамилия судьи?? сколько ето стоит???

avatar

keria

21 листопада 2012 11:38