Путильський район з'єднають з Вижницьким якісним автошляхом

Путильський район з'єднають з Вижницьким якісним автошляхом

16.05.2017, 23:08

Нарешті Путильський район буде з'єднано з Вижницьким районом Чернівецької області якісним автошляхом, який проходить через Івано-Франківську область.  

На так звану "Тюдівську ділянку" автодороги Р62 виділено кошти у розмірі 50 млн. грн. 

Верховна Рада України  при затвердженні бюджету на 2017 рік проголосувала за відповідні зміни до бюджетного законодавства, яким так званий "митний експеримент"  з Львівської, Одеської, Закарпатської та Чернівецької областей було поширено на всі регіони України. Мова йде про те, що 50% перевиконання митних платежів в кожній області залишаються в регіоні та цільово спрямовуються на ремонт доріг.

Нещодавно завершилось кінцеве погодження остаточного переліку доріг, які передбачаються до ремонту з цього джерела фінансування в 2017 році.

Зокрема, переліком, в тому числі, передбачається виділення коштів на поточний ремонт доріг в межах Путильського, Вижницького районів, які перебувають в критичному стані.

Парламент та Уряд свою справу зробили, тепер завдання Служби автомобільних доріг в області забезпечити освоєння даних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірма, до якості робіт якої є претензії на Прикарпатті, може виграти конкурс на ремонт об’їзної дороги у Берегометі

ДОВІДКОВО: У середу, 3 травня, відбулася процедура розкриття конкурсних пропозицій на відкритих торгах щодо поточного середнього ремонту автомобільної дороги Р-62 Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці на ділянці км 31+750- км 33+694 та об'їзд смт. Берегомет на ділянці км 0+000-км 4+147. Конкретно йдеться про поточний середній  ремонт ділянки дороги в Путильському районі та об’їзної дороги у Берегометі Вижницького району Чернівецької області. Очікувана вартість ремонту зазначених об’єктів  досить значна – близько 15 млн. гривень та понад 20 млн. гривень, відповідно.

1