Пуршага продовжує будувати амбулаторії загальної практики сімейної медицини  в буковинських селах

Пуршага продовжує будувати амбулаторії загальної практики сімейної медицини в буковинських селах

23.06.2020, 14:26

Робоча нарада на будівництві амбулаторії в с. Кам’яна Сторожинецького району.

Лише 1 червня будівельники передали у користування медикам і їхнім пацієнтам приміщення новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Мілієвому, що на Вижниччині, як виявилося,  що це не єдиний об'єкт соціальної інфраструктури, якими опікувався Олександр Пуршага як  директор Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької обласної держадміністрації. І про стан справ на якому продовжує дбати нині, коли сам Департамент перебуває у стані реорганізації. Адже роботи на таких важливих соціальних будовах не повинні тривати, незалежно від зміни влади.  

Прозвітувавши торік про успішне будівництво шести нових сучасних амбулаторій в області: у селах Чагрі, Опришенах, Горбовому, Остриці та Магалі Олександр Пуршага пообіцяв, що така сама сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини з'явиться також у селі Мілієвому Вижницького району. І слова дотримав.   

Нині нову сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини будують також у Лужанах, що на Кіцманщині та в с. Кам’яна Сторожинецького району.

 Зокрема, зведення  нової сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Лужанах, що на Кіцманщині розпочали у квітні 2020 року. Лужанська амбулаторія обслуговує близько 5 тисяч осіб. Тут працюють 3 лікаря, 6 медсестер, водій. Тож у новому просторому приміщенні буде зручно і їм, і пацієнтам. Наразі завершують мурувати стіни споруди, облаштовують каналізацію та водопостачання. Вартуватиме будівництво нової амбулаторії 8,6 мільйона гривень. Здати об’єкт у експлуатацію планують у вересні цього року.

Хід  будівництві амбулаторії в с. Кам’яна Сторожинецького району обговорили на робочій нараді за участю Олександра Пуршаги. (Див.фоторепортаж).

 Нагадаємо, цього місяця робоча група з інспекції та моніторингу реалізації програми «Велике будівництво» працювала на Буковині. Фахівці Мінрегіону відвідали 5 об’єктів, які наразі будують та реконструюють в області. 

 Зокрема, вони перевірили, як тривають роботи із реконструкції шкіл у Горішніх Шерівцях на Заставнівщині, у Рідківцях на Новоселиччині та у Кам’янці на Глибоччині, а також дитячого садочка у Колінківцях на Хотинщині.

Фахівці із Мінрегіону поспілкувалися із підрядниками та виконавцями робіт, простежили, які матеріали використовують на об’єктах, та чи дотримуються тут термінів і норм будівництва.

 Загалом в області передбачили кошти з державного бюджету на будівництво 16 амбулаторій, на які з державного бюджету було передбачено 108746,352 тисяч гривень. 

Фото: Iryna Kmit

Світлина від Iryna Kmit.

 Світлина від Iryna Kmit.

Світлина від Iryna Kmit.

1