Пункти пропуску «Порубне», «Красноїльськ», «Дяківці» капітально відремонтують і добудують протягом 2020 року, - голова Державної митної служби

Пункти пропуску «Порубне», «Красноїльськ», «Дяківці» капітально відремонтують і добудують протягом 2020 року, - голова Державної митної служби

07.11.2019, 09:45

У середу, 6 листопада, Голова Державної митної служби Максим Нефьодов представив проект розвитку інфраструктури пріоритетних пунктів пропуску ДМС України, відповідно до доручення Прем'єр-міністра України в рамках робочої поїздки до Чернівецької області.

 Зокрема, представлено проект, в якому визначені 16 пунктів пропуску, в яких здійснюватиметься капітальний ремонт протягом 2020 року. Це пункти пропуску «Ягодин, «Устилуг», «Краківець», «Рава-Руська», «Шегині», «Ужгород», «Чоп», «Лужанська», «Порубне», «Красноїльськ», «Дяківці», «Могилів-Подільський», «Кучурган», «Рені», «Бачівськ», «Нові Яриловичі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Гроші розікрали»: Гончарук розповів, чому КПП «Дяківці» і «Красноїльськ» досі не працюють

«Обговорюючи стан інфраструктури митниці, найголовніше визначитись, що з цим робити далі. І головне - це не наявність коштів, а вміння їх використовувати з урахуванням економії. Для нас дуже важливо працювати якісно. Треба, щоб всі зрозуміли, що буде за результатом? І для нас дуже важливо побудувати певне «меню». І як би це банально не звучало, але в інфраструктуру треба інвестувати», - зазначив Максим Нефьодов.

За словами очільника митної служби, необхідно подолати внутрішні проблеми. Свого часу Державна фіскальна служба традиційно не в змозі була ефективно використати кошти, які виділялися у Державному бюджеті. Їх не використовували ані на будівництво, ані на сканери.

«Для нашої команди дуже важливо навчитися працювати якісно. До кінця наступного року в багатьох містах ми побачимо велику різницю у реальному зменшенні строків проходження кордонів, а також у створенні кращих безпекових умов для того, щоб до нас не потрапляла контрабанда і щоб від нас не вивозили цигарки, бурштин та інші культурні цінності. І я переконаний, що все у нас вдасться. Є речі, які можна змінювати гнучким підходом. В інфраструктурі треба мати певну дорожню карту. Головне завдання для нас - добре зробити нашу роботу», - зазначив Максим Нефьодов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бо не розрахувались! Правда про те, чому на Порубному не працює сканер

Довідково

Будівництво пунктів пропуску «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині» здійснюватиметься за кошти Польського кредиту. Сума видатків спеціального фонду на 2020 рік складає 98 млн грн.

До кінця 2020 року 12 пріоритетних пунктів пропуску за планом мають бути вже завершеними, 2 пункти до кінця 2021 року і ще 2  - до кінця 2022 року.

Крім цього, заплановано додаткове укомплектування 3-х пунктів скануючими системами, це пункти «Бачівськ», «Гоптівка», «Нові Яриловичі».

Наразі доведені граничні видатки наступного бюджетного періоду у розмірі 488 млн грн. Зокрема, ці кошти спрямовані на забезпечення:

- введення в експлуатацію та функціонування придбаних скануючих систем та вагових комплексів;

- капітальний ремонт існуючих елементів інфраструктури та будівництво нових, в тому числі «Ужгород», «Лужанка», «Бачівськ», «Ягодин» та ін.;

- завершення реконструкції п/п «Красноїльськ» та «Дяківці»;

- збільшення вдвічі пропускної спроможності на кордоні з Республікою Польща п/п «Устилуг» - легкових автомобілів - 2700 одиниць, громадян - 7000 чоловік, автобусів - 22 одиниць, вантажних автомобілів - 278 одиниць;

- будівництва нового пішого переходу на п/п «Рава-Руська» за рахунок Польського кредиту;

- будівництва складу для зберігання конфіскованого майна на території вантажної ділянки пункту пропуску «Ужгород»;

- приведення у належний експлуатаційний та санітарний стан вбиралень п/п «Чоп»;

- підрозділу Сумської митниці п/п «Бачівськ» швидкісним, якісним каналом зв’язку для роботи мережевих програмних продуктів (ЄАІС, Інспектор, Управління документами) та передачі зображення з камер відеоспостереження до Моніторингового центру;

- усунення аварійного стану пункту пропуску «Могилів-Подільський – Отач» на кордоні з Республіка Молдова.

Для завершення реалізації проекту розвитку інфраструктури є потреба у додатковому фінансуванні у сумі 878 млн грн, зокрема кошти підуть на:

· капремонт та реконструкцію загальною вартістю 488 000 тис. грн;

· капітальний ремонт аварійних об’єктів та незавершені роботи минулих періодів загальною вартістю 70 000 тис. грн;

· скануючі системи загальною вартістю 390 000 тис. грн;

· 16 вагових комплексів загальною вартістю 24 000 тис. грн;

· системи відеоконтролю загальною вартістю 227 000 тис. грн;

· діагностику та ремонт 11 мобільних сканерів загальною вартістю 136 200 тис. грн;

· 19 проектів розвитку пунктів пропуску загальною вартістю 31 000 тис. грн.

1