Пункт пропуску у Дяківцях – стратегічно важливий об’єкт, а злітно-посадкову смугу аеропорту “Чернівці” необхідно передати у власність держави – Омелян

Пункт пропуску у Дяківцях – стратегічно важливий об’єкт, а злітно-посадкову смугу аеропорту “Чернівці” необхідно передати у власність держави – Омелян

17.03.2019, 17:31

Володимир Омелян, міністр інфраструктури України, у рамках візиту на Буковину у неділю, 17 березня, відвідав пункт пропуску “Дяківці” на кордоні з Румунією.

Як зазначив голова Герцаївської райдержадміністрації Віорел Ястремський на зустрічі з міністром, пункт пропуску готовий на 75%.

Володимир Омелян та Максим Бурбак під час зустрічі з районною владою зауважили, що будівництво пунктів пропуску необхідно передати з управління ДФС міністерству інфраструктури.

Омелян наголосив, що розбудова КПП та під’їзних шляхів до них є стратегічно важливим кроком.

Нагадаємо, міжнародні автомобільні пропуски “Красноїльськ” та “Дяківці” перетворилися на довгобуди. Грантову угоду для реалізації проекту транскордонного співробітництва “Облаштування міжнародних автомобільних пунктів пропуску “Красноїльськ”, “Дяківці” підписали ще у грудні 2013 року. Загальний бюджет проекту становив 3,5 мільйона євро. У 2017 року через недоцільно використані кошти, перевищення вартості робіт і відсутність звіту Євросоюз відмовився продовжувати фінансування проекту.

Після того і місцеві чиновники, і столичні запевняли, що Україна пункти пропуску добудує за свої кошти, а до єврокомісії скеровано листи з гарантіями нашого уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелян: Такого безладу, як у Чернівцях, я не бачив ніде

Міністр Омелян і нардеп Бурбак зустрілись з головами НовоселицькоЇ та Герцаївської РДА на недобудованому мосту поблизу Маршинців

У Чернівцях у рамках робочого візиту міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорював з місцевою владою проблеми інфраструктури Буковини.

Зокрема, йшлося про проблеми і перспективи розвитку КП “Міжнародний аеропорт “Чернівці” імені Леоніда Каденюка”.

За словами Володимира Омеляна, злітно-посадкову смугу Чернівецького аеропорту необхідно передати у державну власність. Міністр висловив сподівання, що міська рада зробить це якнайшвидше.

Джерело: ТВА

1