Публікація тижня. Ігор Буркут у 'Версіях' про новітнє кріпацтво

Публікація тижня. Ігор Буркут у "Версіях" про новітнє кріпацтво

11.08.2012, 16:50

Якщо усі газети пишуть про щось, це не значить, що це ЩОСЬ -- головна тема. Головне досить часто приховують. Ігор Буркут, на наш погляд, виступив на цьому тижні, як просвітитель людей, "мас". І написав про головне. Подаємо частину публікації:

Новітнє кріпацтво чекає на українців?!.
 
Політики вміють ставити димові завіси, щоби відволікати увагу громадськості від своїх непопулярних кроків. «Мовний закон» Колісніченка-Ківалова є характерним прикладом такої завіси. Доки навколо нього вирує запекла дискусія, суспільство майже не реагує на підготовку олігархів до запровадження в Україні нового Трудового кодексу. А за цим документом більшість українців опиниться у становищі новітніх кріпаків. Їх позбавлять елементарних прав, для досягнення яких майже сто років тому вибухнула одна з найкривавіших революцій в історії людства.

Власники підприємств згідно з новим законом, зможуть вводити робочий день, значно довший від 8 годин. Роботодавці отримають право звільняти працюючих без будь-яких пояснень і без згоди профспілок. Є й інші «новації», що покликані перетворити трудящий люд на безправну робочу худобу. А люди майже не реагують на підготовку ярма, котре їм от-от накладуть на шию: їхня увага прикута до штучно нав’язаної мовної проблеми. Коли схаменуться, буде вже пізно.

В Україні поступово встановлюється неофеодальний режим, який позбавить найважливіших людських прав і свобод переважну більшість населення. А це відкине нашу державу далеко назад. Адже швидкий суспільний розвиток відбувається лише там, де людина звільняється від ярма й отримує можливості вільного вибору в багатьох царинах свого життя. Коли ж вона тяжко працює, а плодами її праці користується лише купка «хазяїв життя», тоді розвиток суспільства зупиняється.

Далі  http://versii.cv.ua/new/novitnye-kripatstvo-chekaye-na-ukrayintsiv/18300.html

 Фото  http://vidido.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (6)

Погоджуюся, але хіба зараз не так?! У привтних фірмочках хазяї - екс-бандюги, наперсточники і т. д. (одне слово, бізнесмени, депутати і шановані люди) працівників мають за біомасу і відповідно поводяться. А де бунт, спротив? Його нема і бути не може в Україні, де бунтують ОДНИНИЦІ, а решта сидять у кущах. споглядаючи, чим це закінчиться, або того гірше - стучать на бунтаря і стають на бік сильного (хазяїна чи приставлених ним наглядачів) аби собі зробити краще. 

avatar

Незломлений

11 серпня 2012 11:45

Українці - нація рабів!

avatar

Цезар

12 серпня 2012 13:57

раби і ті, кого принижують щоденно, а вони замість того аби відстояти свою людську гідність ховається чи зраджує, а також і ті хто принижує та вважає себе "елітою", бо самі найгірші холопи.

Сумно, не бачу перспективи - бо причина всієї мерзенності цього життя сидить у кожному з нас.

avatar

Цезар

12 серпня 2012 14:11

avatar

Сергій Воронцов

12 серпня 2012 22:42

Як добре, що є ще такі люди як Буркут І.Г. рЕСПЕКТ І УВАЖУХА

avatar

ПОЛІТОЛОГ

13 серпня 2012 10:31

Причеь положения проэкта нового трудового кодекса устраивает как белосиних, так и так называемую опозицию, посколько и те и другие жируют на нардном прихватизированноь добре. Вот потому и тишина. И тех и других устраивает языковая тема, которая отвлекает людей от действительно жизненноважных вопросов.

avatar

13 серпня 2012 15:15